Які продукти не слід їсти на ніч

Ввечері ми часто відчуваємо емоційний та фізичний голод: після насиченого дня хочеться розслабитись і нагородити себе улюбленою стравою та новим епізодом серіалу. У цьому немає нічого поганого, але деякі продукти можуть у результаті стати причиною зайвих кілограмів та поганого самопочуття. Окрім того, неправильний вибір вечері заважає повноцінному сну і правильній роботі травної системи під час відпочинку. Давайте дізнаємося, чого слід уникати під час вечері.

Людина спить ногами на подушці

Макарони

Макарони з твердих сортів пшениці - чудове джерело вуглеводів, яке допомагає відновити баланс сил після фізичних навантажень або під час активного дня. Але паста, з’їдена перед сном, завадить відновленню організму вночі, тому а подарунок до італійської вечері ви ризикуєте отримати зранку темні кола під очима та втому.

Ці продукти заважають правильній роботі травлення і приводять до появи зайвої ваги.

Паста

Сир

Сири містять досить важкі для травлення жири і можуть викликати запальну реакцію у шлунку. До того ж цей делікатес містить амінокислоту тірамін, яка може знизити утворення гормонів, які регулюють сон.

Сир

М’ясо

У м’ясі міститься велика кількість насичених жирів, а у ковбасних виробах часто стільки хімічних добавок, що їх краще взагалі виключити з раціону. Важка м’ясна вечеря буде досить довго перетравлюватись, позаяк організм позбудеться відпочинку під час дорогоцінного сну.

Запечені реберця

Спеції

Спеції надають страві неймовірний аромат і смакові відтінки. Обід, приправлений прянощами, чудово збадьорить і надасть енергії. А ось під час пізньої вечері страви зі спеціями можуть стати причиною печії та важкості.

Спеції і трави

Цвітна капуста

Цвітна капуста здається здоровим вибором для легкої вечері: вона містить мінімум калорій і максимум клітковини та мікроелементів. Однак овочі з родини хрестоцвітих (капустяних) затруднюють травлення, позаяк це не найкращий вибір перед сном.

Смажена цвітна капуста

Морозиво

Відерко морозива у ліжку та улюблена мелодрама - безпрограшний варіант від поганого настрою. Можливо, це й допоможе пережити важкий день, але організму стане ще гірше. У морозиві міститься величезна кількість насичених жирів, цукру і добавок. Усі ці компоненти однозначно впливають на травлення і нервову систему. Якщо все ж хочеться потішити себе перед сном улюбленим десертом, робіть вибір на користь натуральних сорбетів.

Різнокольорове морозиво

Темний шоколад

Темний шоколад багатий на антиоксиданти і речовини, які позитивно впливають на роботу мозку, надають енергії та сил. Але ввечері такий десерт може занадто стимулювати нервову систему і перебити сон, тому краще від нього відмовитись.

Темний шоколад

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.