Що можна їсти на ніч

Є 2 істини, які складно поєднуються: на ніч їсти небажано і не можна лягати спати голодним.

Так кажуть медики, і вони мають приблизно тисяча і один аргумент на підтримку кожної з цих рекомендацій. Так, не слід давати шлунку велике навантаження на ніч, але водночас відчуття голоду не дозволить вам нормально виспатись і бути бадьорим зранку.

І якщо у активному потоці щоденних страв вам складно виділити час на своєчасну здорову вечерю, вибирайте правильні перекуси перед відходом до сну. Правила нічної трапези прості: їжте невеликими порціями (не більше 200 ккал) і вибирайте продукти, що містять білки та здорові жири.

Вечірній перекус

Домашній сир

Цей кисломолочний продукт повільно перетравлюється і містить білок. Не слід підсолоджувати сир медом або варенням на ніч. Можна додати декілька свіжих або заморожених ягід.

Домашній сир

Біле м’ясо

Варене філе курки або індички - чудовий варіант для перекусу перед сном. У складі білого м’яса є глюкагон - пептидний гормон, який допомагає організму розщеплювати накопичені вуглеводи і жири для майбутньої енергії. Червоне м’ясо їсти на ніч не рекомендується.

Біле м’ясо

Крекери з цільнозернового борошна

Печиво з борошна разового помелу зі скибочками сиру або яблука дозволять вам спати спокійно та не хвилюватися за свій шлунок. Тільки дотримуйтесь правила невеликих порцій: не упаковка крекерів, а 2-3 штучки.

Крекери з цільнозернового борошна

Овочі

Овочі корисні, але не всі з них можна дозволяти собі на ніч. Віддавайте перевагу сирій моркві, броколі та огіркам: вони низькокалорійні та поживні. Складні вуглеводи у складі цих овочів забезпечать вам відчуття ситості до ранку. Огірки, моркву та броколі можна доповнити негострим хумусом. Він містить вітамін В6, який є обов’язковим компонентом для утворення меланіну.

Броколі

Знежирений йогурт

Цей продукт містить дієтичний білок, пробіотики та інші корисні поживні компоненти. Білок дасть організму тривале відчуття ситості. І пам’ятайте: чим менше цукру у вашому йогурті, тим краще. Вибирайте натуральний грецький.

Йогурт

Продукти дієти BRAT

BRAT - це банани, рис, яблучне пюре і тости. Ці продукти безпечні для людей із розладами травної системи, оскільки вони легко засвоюються. Для перекусу на ніч ця дієта також підходить. Банани сприяють розслабленню м’язів і утворенню мелатоніну з серотоніном: те, що треба для солодкого сну.

Продукти дієти BRAT

Намагайтесь уникати солодкої, жирної, гострої та важкої їжі у пізній час доби.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Дякую


Вхід на сайт

дякую велике