Як цукор впливає на шкіру обличчя

Акторка Гвінет Пелтроу, перехворівши на ковід, відмовилась від цукру та алкоголю, щоб знизити важкі наслідки хвороби. Під час детоксикації зірка помітила, що її шкіра почала виглядати молодшою. Саме так, від цукру старіють. Він є одним з найпотужніших факторів старіння. Власне, це вже давно не новина для професійних косметологів. Хочете зберегти молодість - доведеться відмовитись від цукру або хоча б звести до мінімуму кількість солодощів у раціоні. Цукор впливає на шкіру внаслідок природного процесу, який має назву глікація. Тобто, молекули цукру у крові приєднуються до білків та утворюють шкідливі вільні радикали, які називаються кінцевими продуктами глікації (AGEs). По мірі накопичення останніх (чим більше цукру ви їсте, тим швидше цей процес відбувається) навколишні білки пошкоджуються все сильніше.

Якраз час додати собі мотивації та дізнатися, як цукор впливає на нашу шкіру. І чому краще вже зараз відкласти шоколадку.

Капкейки

Цукор пошкоджує колаген та еластин

Найбільш вразливими до пошкоджень є білки, які слугують будівельним матеріалом для нашої шкіри: колаген та еластин. Ці протеїни зберігають шкіру пружною та еластичною, а також відповідають за здоровий колір обличчя і так зване сяяння. З віком структура молекул колагену та еластину стає тендітною та ламкою і дуже вразливою до шкідливого впливу. Це відображається на обличчі: з'являються тонкі лінії, провисання та зморшки.

Печиво та молоток

Цукор впливає на тип колагену, який у нас є

Надмірна любов до солодкого також впливає на тип наявного в організмі колагену. Наша шкіра містить 3 основних типи колагену (I, II, III). Стабільність та еластичність колагену зростають на кожній стадії: тип I - найслабший, а тип III - найсильніший. Глікація розкладає колаген типу III до типу I, тим самим зменшуючи його структурну міцність та стабільність шкіри.

Льодяники

Цукор деактивує природні антиоксидантні ферменти

Окрім пошкодження основних білків шкіри, кінцеві продукти глікації деактивують природні антиоксидантні ферменти у нашому тілі. Без захисту антиоксидантів наша шкіра є більш вразливою до пошкодження вільними радикалами, спричиненого такими факторами як забруднення навколишнього середовища, комп’ютерне випромінювання та УФ-хвилі. Зв’язуючись зі структурними білками шкіри вільні радикали викликають окислювальний стрес, що сприяє передчасному старінню шкіри.

Що потрібно робити, якщо відмовитися від солодкого не у ваших силах? Обов’язково захищати шкіру за допомогою косметики з антиоксидантами та ретинолом.

Донати

Ознаки старіння шкіри від цукру

Як зрозуміти, що час змінити пончикову дієту та придбати додому замість цукру його натуральні замінники?

Згідно з Британським журналом дерматології, помітні ефекти глікації, зазвичай, з’являються у жінок близько 35 років. До цього часу відбувається накопичення окислювальних пошкоджень, гормональних та вікових змін. Шкіра, нездатна протидіяти цим процесам, починає зношуватися. Ось основні ознаки на обличчі, які свідчать про те, що цукор став причиною старіння шкіри:

  • Поверхня шкіри виглядає твердою та блискучою.

  • Вздовж верхньої губи з’являються глибокі штриховані лінії.

  • На шкірі з’являються знебарвлення та гіперпігментація.

  • З’являються глибокі зморшки, особливо по лінії посмішки.

  • Шкіра навколо підборіддя провисає.

Кубики цукру



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.