Скільки цукру можна їсти

Останнім часом нутриціологи та велнес-інфлюенсери оголосили справжню війну цукру. Справді, доданий цукор забезпечує організм калоріями, але має мінімальну поживну цінність. У перспективі це може вплинути на метаболізм, привести до зайвої ваги та інших захворювань. Більшість людей зловживають солодким, інші ж намагаються контролювати цю залежність. Давайте дізнаємося, скільки цукру можна споживати без шкоди для здоров’я та фігури.

Ложка цукру

Вибирайте правильний цукор

Важливо розуміти різницю між доданим цукром і натуральним. Краще всього робити вибір на користь саме натуральних солодких продуктів: фруктів, меду, сиропів. Наприклад, фініки майже не поступаються за солодкавістю шоколадним цукеркам, але у них також міститься багато мікроелементів та клітковини. Від білого цукру краще відмовитися взагалі, замініть його сиропом топінамбура або агави. Продукти з доданим цукром також бажано обмежити.

Фрукти

Знайте міру

У середньому людина з’їдає за день кількість цукру, яка становить 19 ч.л., це приблизно 300 зайвих калорій, що можна прирівняти до ситної та збалансованої вечері. На жаль, зловживання продуктами, що містять цукор - дуже поширене явище. Частково саме тому так важко взяти ситуацію під контроль, адже всі навколо тільки те й роблять, що їдять десерти, фруктові йогурти, пластівці, п’ють солодкі газовані напої, тощо.

Кокосовий нектар

Скільки цукру можна їсти

Дуже важко однозначно відповісти на питання про допустиму кількість цукру на добу. Через особливості кожного організму, деякі люди можуть їсти цукор без особливих наслідків, тим часом як інші повинні максимально його уникати.

Згідно з даними Американської кардіологічної асоціації, максимальна кількість доданих цукрів, спожитих за добу, є наступною:

  • 150 ккал - 37,5 г або 9 ч.л. для чоловіків.

  • 100 ккал - 25 г або 6 ч.л. для жінок.

Донати

Багато експертів також вважає, що кількість цукру не повинна перевищувати 10% від щоденного споживання калорій. Для людини, яка споживає 2 000 ккал на добу, це становить 50 г цукру або близько 12,5 ч.л. Здоровий, активний організм без проблем впорається з такою кількістю цукру. Втім, важливо пам’ятати, що немає жодної потреби додавати цукор у раціон: чим менше ви його споживаєте, тим краще.

Замінний цукру



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.