Як позбутися похмілля

З все хороше колись доводиться платити. Якщо втратити пильність на вечірці у колі друзів та випити зайвого, зранку можна серйозно пошкодувати про бурхливе святкування напередодні. На щастя, народна мудрість зберігає немало рецептів, які зможуть підняти на ноги навіть найбільш відчайдушного гульвісу. Деякі з них, на кшталт огіркового розсолу або мінеральної води, відомі нам уже давно. Настав час дізнатися більш екзотичні рецепти від похмілля, які, тим не менш, працюють. Втім, все ж нагадаємо: надмірне споживання алкоголю серйозно шкодить вашому здоров’ю.

Похмілля

Скибочки лимону

У Пуерто-Ріко вірять: якщо напередодні великої вечірки натерти пашки скибочками лимону, це допоможе уникнути зневоднення організму - однієї з причин сильного похмілля. Цей дивний рецепт приписують пірату Роберто Кофресі: морський вовк не тільки втирав цитрусові у пашки, а й, кажуть, ними ж і закушував. Незважаючи на те, що виглядає цей ритуал досить сумнівно, лимон досі широко використовують у якості превентивного засобу. А як приємний побічний ефект - ніжний аромат, що супроводжує вас протягом всієї вечірки.

Скибочки лимону

Томатний сік

Ті, хто на власному досвіді знайомий з головним болем зранку після веселої вечірки, знають: томатний сік допомагає суттєво полегшити похмілля. Цей ефект досягається завдяки вмісту у напої вітамінів, пектину, яблучної та бурштинової кислот. Цей хімічний коктейль допомагає швидше згоріти алкоголю і токсинам та очистити від них організм. А якщо додати у склянку соку декілька краплин гострого соусу Табаско, ці процеси тільки прискоряться.

Томатний сік

Сире яйце

Сирі курячі яйця - вірні друзі тих, хто перебрав з алкоголем. Зазвичай їх п’ють зранку натщесерце, коли ознаки алкогольної інтоксикації вже однозначні. Втім, цей продукт може бути і досить дієвим засобом для попередження похмілля, якщо випити його незадовго або під час бурхливої вечірки. Сире яйце містить у собі речовину авідин, яка допомагає вітамінам групи В, що якраз відповідають за переробку алкоголю.

Яйця

Умебоші

Японська слива у сушеному або маринованому вигляді популярна в Азії як засіб від похмілля. Частіше всього цей суперфуд маринують, а потім сушать. Плоди схожі на щось середнє між сливою та абрикосом. Умебоші також радять їсти при хронічній втомі, захворюваннях серця та болю в горлі. А ефективність продукту від похмілля зумовлена високим вмістом пектинів у його складі.

Умебоші

Активоване вугілля

Активоване вугілля стане у нагоді не лише при харчовому, а й при алкогольному отруєнні, яке часто супроводжує похмілля. Це натуральний сорбент, який, потрапляючи до шлунку, а потім і кишківника, всотує у себе токсини, після чого виводиться з організму природним шляхом. Вугілля є дієвим і як превентивний засіб - таблетки потрібно приймати після вечірки перед сном, і як швидка допомога при вже наявному похміллі - у цьому випадку таблетки слід подрібнити, розчинити у склянці води та випити отриману суміш.

Пігулки активованого вугілля

Сендвіч з беконом

Британські вчені не раз вражали нас своїми відкриттями у несподіваних областях - не оминули вони й тему похмілля. У 2009 році вчені університету Ньюкасла з’ясували, зранку після вечірки з великою кількістю алкоголю найкращим засобом від поганого самопочуття стане сендвіч з беконом. Сало містить велику кількість амінокислот, а хліб живить організм швидкими вуглеводами. Зрештою, світила британської науки - не перші, кому на думку спало лікувати похмілля жирним м’ясом. Наваристі м’ясні бульйони та супи у якості ранкової страви після бурхливої ночі рекомендують у всьому світі: від Східної Європи до Латинської Америки.

Сендвіч з беконом

Оселедець

У Німеччині зранку після тривалої вечірки прийнято лікувати похмілля оселедцем, а не пивом, як дехто вважає. Страва з цієї жирної солонуватої риби має назву рольмопс і є тонкими скибочками оселедцю, а які загорнуті мариновані овочі. У народі її так і називають - сніданок після п’янки. Ця назва, певно, говорить сама за себе.

Рольмопс

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.