Як приготувати макарони, щоб схуднути

У більшості людей макарони жодним чином не асоціюються з дієтою. Усі, хто бажає схуднути, насамперед викреслюють пасту та локшину зі свого раціону. Вуглеводи отримали серед тих, хто худне, жахливу репутацію, однак все не так погано, як ми звикли думати. BBC провели експеримент про вплив розігрівання їжі на склад різних страв. З’ясувалося, що розігріті макарони викликають найбільш повільне підвищення рівня цукру у крові.

Паста

Експеримент

У рамках експерименту BBC добровольцям дозволили їсти одні і ті ж страви з макаронів у різні дні. Єдина різниця: у деякі дні макарони були свіжеприготованими, в інші - холодними, а ще в інші - розігрітими. У результаті з’ясувалося, що розігріті макарони викликали найменше підвищення рівня цукру у крові. Це найкращий варіант для тих, хто хоче схуднути. Розігріті макарони не викликають такий різкий стрибок цукру, як щойно приготована паста, але допомагає надовго зберегти відчуття ситості та зменшити потяг до швидких вуглеводів.

Домашня паста

Як це працює

Причина таких метаморфоз з макаронами - крохмаль. При звичайному приготуванні крохмаль викликає різкий стрибок інсуліну, однак, якщо паста охолола, структура крохмалю міняється. Ця нова форма називається резистентним крохмалем і не руйнується власними ферментами організму, замість цього утворюється клітковина, яка збільшує час насичення і підтримує більш стабільний рівень цукру у крові. Така паста навіть сприяє процесу схуднення. Завдяки стабільному рівню інсуліну спалювання жиру не блокується, до того ж паста на дієті однозначно сприяє емоційній стабільності. Важливо тільки запам’ятати, що пасту краще приготувати наперед, щоб вона встигла охолонути, а потім потрібно знову розігріти її перед подачею і насолоджуватися смачною та поживною вечерею, яка ніяк не завадить схудненню. До речі, такий трюк працює і з іншими крохмалистими продуктами, наприклад, рисом і картоплею.

Люди їдять пасту



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.