Японські вчені розказали, навіщо пити зелений чай

Якщо щодня випивати по горнятку зеленого чаю, то можна перемогти харчову алергію, вважають вчені з Університету Синсю. Напій може похвалитися високим рівнем антиоксидантних агентів, які змінюють імунну систему та захищають організм від небезпечних реакцій на їжу. Головне - чай повинен бути свіжим. Рівень антиоксидантів знижується на 51% за півроку зберігання.

Чайник із зеленим чаєм

Як показали дослідження, у зеленому чаї міститься Flavonifractor plauntii -  тип бактерій, які пригнічують розвиток запалення, знижують тиск крові і допомагають регулювати вагу. І все це відбувається за рахунок пригнічення відповідей імунної системи, які стоять за харчовою алергією.

А ще у зеленому чаї міститься речовина, яка блокує фермент, необхідний раковим клітинам для росту, дізналися китайські спеціалісти. Є однозначно зв’язок між регулярним споживанням зеленого чаю і низьким ризиком розвитку раку грудей. Висновок було зроблено у результаті аналізу 16 досліджень протиракових властивостей рослинних інгредієнтів.

Чайне листя

Виявилося, що у зеленому чаї центральне місце займає галлат епігаллокатехіну (ECGC). Це поліфенол, який рятує від окислювального стресу і блокує фермент, який потрібен раковим клітинам для росту. Однак позитивний ефект спостерігається тільки стосовно раку грудей. На рак простати, сечового міхура і шлунку сполука жодним чином не впливає.

Також експерти закликають враховувати той факт, що аналізувалися дослідження азійських вчених. А в Азії нормою споживання вважається до 10 горняток зеленого чаю на добу. До речі, зелений чай позитивно впливає на кишкову мікрофлору і сприяє зниженню ваги. Але у зеленому чаї багато кофеїну, що може бути небезпечним при занадто активному споживанні.

Гонятко зеленого чаю



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.