10 овочів, які потрібно їсти

Усі ми знаємо, що потрібно правильно харчуватися, їсти більше овочів та фруктів. На жаль, не всі знають, як це робити і що саме потрібно їсти.

Давайте більше дізнаємося про банальні, але непристойно корисні овочі, які повинні бути на кожній кухні.

Цибуля

Почнемо з не дуже приємного. Цибулю люблять не всі, але майже всі в курсі, наскільки вона корисна. Особливо це стосується антиоксидантів, яких так багато у сирій цибулі. Саме антиоксиданти блокують розвиток раку, зокрема раку легень і передстатевої залози.

А ось при термообробці овоч втрачає практично усю свою користь. Тому їжте сиру цибулю. Додавайте її у салат з помідорів та солодкого перцю, здобрених лимонним соком. Це не тільки смачно, але ще й чудово чистить кров від зайвого цукру.

Цибуля

Кукурудза

Солодка, гаряча, молочна кукурудза! Ви можете їсти її прямо з качана або відділяти зерна - користі не стане менше, головне, не використовуйте багато солі. А у виданні “Journal of Agricultural Food and Chemistry” з’ясували, що чим довше готувати кукурудзу, тим вище піднімається у ній рівень лютеїну - антиоксиданту, який бореться зі сліпотою у похилому віці.

Кукурудза

Зелений горошок

Маленький, та спритний. Одне дослідження у “International Journal of Cancer” показало, що щоденне споживання гороху у комбінації з іншими бобовими значно знижує ризик появи раку шлунку.

Зелений горошок

Капуста кале

Або листова капуста. Або, як її ще називають, браунколь. Чи не найздоровіший зелений овоч, який ви знайдете на ринку або прилавку супермаркету. У кучерявому листі кейлу міститься великий запас вітаміну С, який знижує ризик серцево-судинних захворювань і контролює рівень холестерину.

Капуста кале

Броколі

Суцвіття броколі буквально наповнені антиоксидантами. Згідно з одним із досліджень, чоловіки, які споживали ці овочі не менше 5 разів на тиждень, знижувати ризик раку сечового міхура майже вдвічі, порівняно з тими чоловіками, які відмовилися від цієї кучерявої подруги.

Броколі

Броколі

Солодкий перець практично некалорійний (у середньому за розміром перці усього 32 ккал), проте овоч містить 150% добової норми вітаміну С. Так, це більше, ніж в апельсині. Також, як відомо, вітамін С зменшує ризик серцево-судинних захворювань і попереджує виникнення атеросклерозу.

Броколі

Шпинат

Приготуйте щось зі шпинатом на вечерю прямо сьогодні. Овоч просто набитий каротиноїдами-антиоксидантами, які захищають від макулодистрофії - група хвороб, яка уражує сітківку ока.

Шпинат

Паростки люцерни

Ці крихітки багаті на бета-каротин, який підтримує здоров’я шкіри, волосся, нігтів і навіть зубів. Окрім того, у пророщеній люцерні багато вітаміну Е, який захищає від серцевої недостатності та знижує ризик виникнення раку.

Паростки люцерни

Брюссельська капуста

І знову капуста. Як і всі її родичі, вона знижує ризик виникнення ракових захворювань, попереджує порушення роботи серця. Буквально декількох суцвіть вам вистачить, щоб отримати добову норму вітаміну С. Заодно ви також зможете зміцнити імунітет та отримаєте профілактику катаракти. Спробуйте на невеликому вогні обсмажити бланшовані капустяні головки з беконом (тільки небагато, а то холестерин і все таке). Додайте оливкової олії, гірчиці, спеції за смаком і насолоджуйтесь смаком та користю.

Брюссельська капуста

Буряк

Українцям та чи не знати про користь буряка. Тушкований, маринований, варений - він практично не втрачає своїх корисних властивостей. Як і інші овочі у цій підбірці, він містить високий рівень антиоксидантів, які боряться з раком, і лютеїн, який захищає ваші очі. І не викидайте бадилля! У ньому не менше вітамінів, ніж у самому коренеплоді, тому його сміливо можна використовувати як зелень у салат.

Буряк



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Сайт дуже корисний