Правильний сніданок для схуднення

Сніданок - найважливіший прийом їжі, який впливає на відчуття голоду протягом всього дня. Наприклад, якщо ми з’їмо зранку солодке, то швидко зголодніємо. Проте, збалансований навіть ситний сніданок допоможе схуднути.

Дієтологи та нутриціологи рекомендують довіряти природному відчуттю голоду. Якщо ви не можете їсти багато зранку, то не потрібно себе заставляти, просто перенесіть перший прийом їжі на той час, якого потребує ваш організм.

 Вівсянка з фруктами та ягодами

Як сніданок допоможе схуднути

У дослідженні університету Любека (Німеччина) вчені виявили, що ситний, але збалансований, сніданок приводить до спалювання більшої кількості калорій протягом дня і дає більше енергії.

Це пов’язано з кривою метаболізму, яка, як відомо, знаходиться на піку саме зранку. До 12 години дня наш організм засвоює значно більше калорій, ніж у другій половині дня, позаяк ранкові тренування - найшвидший спосіб позбутися зайвої ваги, якщо саме таку мету ви собі ставите. Тільки тренуватися потрібно зранку натщесерце. А ось після фізичних вправ навіть дуже ситний сніданок все рівно буде сприяти схудненню.

Але і без занять спортом наш організм може отримувати зранку максимум калорій без страху набрати зайву вагу. Головне - забезпечити організм здоровою та поживною їжею. А щоб не зголодніти протягом дня, потрібно їсти менше солодкого та не робити частих перекусів. Чим більше часу пройде між прийомами їжі, тим краще.

 Авокадо тост з яйцем

Що їсти, щоб схуднути

Здорова їжа є основою більшості дієт - не тільки для того, щоб ефективно схуднути, а й щоб забезпечити організм енергією. Згідно з цією дієтою, слід їсти більшу частину їжі зранку, середню порцію вдень, і найменшу - ввечері. Такий графік дасть організму достатньо часу для травлення і створить природний дефіцит калорій.

  • Кожний прийом їжі протягом дня потрібно зменшувати.

  • Окрім клітковини в раціон сніданку повинні входити свіжі фрукти або овочі.

  • Додайте цільнозерновий хліб та вівсянку. Здорові вуглеводи забезпечують організм достатньою кількістю енергії для життя та занять спортом.

  • Білок дозволить відчувати ситість протягом тривалого часу і підтримувати організм під час регулярних тренувань. Якщо ви займаєтесь спортом, без білка ніяк.

Згідно з цими правилами, ідеальні рецепти сніданку виглядають приблизно так: йогурт з фруктами та вівсянкою, смузі боул, тост із цільнозернового хліба з авокадо та яйцем, омлет з овочами та тостом.

 Смузі боул

Правильне харчування сприяє схудненню

Фактично мета будь-якої хорошої дієти - не менше їсти, а якісно змінити раціон. Адже пропускати прийоми їжі у жодному випадку не слід. Не можна ситно поснідати, а потім не їсти цілий день, так ви від зайвої ваги не позбудетесь. Мова про свідомий вибір продуктів харчування. Можна поєднувати правильне харчування з інтервальним голодуванням і дати організму ще більш часу для травлення їжі - це також допоможе схуднути.

 Омлет



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.