Як розвантажити організм після святкових застіль

Якщо ви за всі ці свята переїли олів’є та оселедця під шубою, то ця стаття саме для вас. Давайте дізнаємося, як вийти з майонезної коми та розвантажити організм після новорічних свят.

Боул з кіноа та овочами

Порада 1 - Заспокойтеся

Не потрібно категорично вирішувати з понеділка починати нове життя та сідати на сувору дієту, яка складається зі знежиреного кефіру. Викиньте з голови всі думки про дієти та голодування. Дієтологи та психологи стверджують, що сувора дієта - це якраз те, що змусить ваш організм активно запасати жир, відкладаючи його саме у тих місцях, звідки ви би хотіли його прибрати. Наш організм розвантажують не дієти, а збалансоване харчування - спокійне, щадливе, з мінімумом стресу та всіляких потрясінь.

Риба з овочами

Порада 2 - Знайте міру

Заховайте подалі величезні миски для салатів. Їжте виключно невеликими порціями, скоротіть споживання жирів і простих вуглеводів - цукру у всіх його проявах (починаючи від столового рафінаду і кокосового цукру, закінчуючи варенням, шоколадом, медом і солодкими фруктами та соками з них), а також продуктів з білого борошна (перш за все хліб, макаронні вироби та солодка випічка). Також слід зменшити споживанн солі, оскільки вона затримує рідину в організмі. За годину до сніданку випивайте склянку теплої води з соком лимону - це покращує травлення.

Страва з авокадо

Порада 3 - Удар на клітковину

Клітковина виводить з організму накопичені шлаки та дає відчуття ситості без додаткових калорій. Королева клітковини - капуста, причому всі її види, від звичайної білокачанної до броколі і кольрабі. Багато клітковини міститься у гарбузі, моркві, бобах, гороху, квасолі та сочевиці, а також у рисі, вівсі, гречці, макаронах з твердих сортів пшениці, хлібі з висівками, а також різноманітних горіхах і насінні. Є з чого вибирати, загалом.

Броколі

Порада 4 - Згадайте про оливки та оливкову олію

Олія, що міститься в оливках покращує травлення, тому оливки часто передають перед обідом у якості закуски. Окрім того, оливки та маслини допомагають нейтралізувати будь-які токсичні для організму речовини: недарма їх вважають ідеальним доповненням до алкогольних коктейлів. А оливкова олія містить величезну кількість ненасичених жирних кислот, які є такими необхідними для зниження рівня шкідливого холестерину у крові. Після різдвяних застіль, мабуть, рівень холестерину у вас у крові підскочив до небувалих висот, тому оливки і легкі овочеві салати, заправлені оливковою олією - те, що лікар прописав, якщо хочете розвантажити себе після Нового року та Різдва.

Оливки та оливкова олія

Порада 5 - Влаштовуйте розвантажувальні дні

Дієтологи стверджують, що розвантажувальні дні можна проводити не більше 2 разів на тиждень. Розвантажувальні дні допоможуть відновити обмін речовин, витратити зайвий жир, повернути легкість і хороше самопочуття. При правильній організації розвантажувальних днів можна втратити за одну добу до 1 кг зайвої ваги, причому не тільки води, а й жирів зі шлаками. Варіантів розвантажувальних днів дуже багато: можна влаштувати яблучний або кефірний день, гречаний, йогуртовий, на домашньому сирі, сухофруктах або навіть супах - жодної шкоди для організму від цього не буде. Важливо тільки пам’ятати, що не можна влаштовувати 2 розвантажувальних дні підряд - між розвантаженням обов’язково повинна бути перерва.

Приготування здорової їжі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.