Які продукти не слід їсти натщесерце

Дієтологи впевнені, що на сніданок можна дозволити собі практично все що завгодно. Втім, це правило працює для тих, хто стежить за цифрами на вагах: калорійність першого прийому їжі легко витрачається протягом дня і не приводить до набору ваги. Для людей з чутливим шлунком і для адептів ЗСЖ є винятки - продукти, які не слід їсти натщесерце (це не значить, що від них потрібно відмовитись зовсім). Давайте більше дізнаємося про те, яких продуктів краще уникати зранку.

Яєшня

Цитрусові

Апельсини і грейпфрути подразнюють пустий стравохід, позаяк склянка соку або половина фрукту за сніданком - не найкраща ідея. Тим не менш це чудове джерело вітаміну С, яке стане чудовим десертом після обіду або вечері.

Цитрусові фрукти

Банани

Безпечний продукт, з’їдений натщесерце, може негативно вплинути на роботу серцево-судинної системи. Високий вміст магнію та кальцію також порушує кальцієво-магнієвий баланс та збільшує навантаження на серце.

Банан

Кава

Найбільш бажаний напій зранку сильно подразнює пустий шлунок. Краще всього пити каву вже після сніданку або під час ланчу. Але не всі готові починати ранок з горнятка чаю та вівсянки - для багатьох це занадто радикальні заходи. Щоб мінімізувати шкоду від ранкового американо, потрібно трохи знизити кислотність продукту, наприклад, додати туди молоко, вершки або кокосове масло (варіант для веганів).

Кава

Випічка

Кава з круасаном - класика кінематографічного сніданку, втім це величезний стрес для шлунку. Дріжджі, які додають у випічку, подразнюють слизову шлунку, це може стати причиною досить тривалого дискомфорту протягом дня.

Круасани

Груші

Цей продукт має у складі дуже грубу клітковину, яка сильно подразнює пустий шлунок. Як і банани, груші краще їсти через годину-дві після основного прийому їжі.

Груші

Холодні газовані напої

Холодні і газовані напої звужують судини шлунку і погіршують місцевий кровообіг, а це, в свою чергу, затрудняє травлення їжі. Краще всього втамувати спрагу зранку простою водою зі скибочкою лимону.

Жінка п'є газований напій

Гостра їжа

Прихильники гострих продуктів часто додають червоний перець у омлет зранку. І цим спричиняють собі дискомфорт. Сам перець не подразнює слизову завдяки білку капсаїцину, який зв’язується з нервовими закінченнями. При цьому ніякого пошкодження немає, але є відчуття подразнення, що, погодьтеся, не дуже приємно. По цій причині перечницю краще відкласти до обіду.

Перець чилі

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.