Таємниці приготування спагетті

Спагетті - універсальна страва, яку люблять і дорослі, і діти. Винайдена італійцями, вона давно стала невід’ємною частиною тижневого меню у більшості західних країн, будучи швидким та смачним способом втамувати голод. На перший погляд здається, що спагетті зварити дуже просто, однак у цього процесу є свої хитрощі. Давайте дізнаємося, як правильно покроково зварити спагетті.

Спагетті болоньєзе

Спагетті - найпопулярніший вид пасти, а не лише на своїй батьківщині в Італії, а й у всьому іншому світі. Головна таємниця правильного варіння спагетті у тому, що їх обов’язково потрібно трішки недоварити. Завдяки своїй структурі та високій температурі води ледь недоварені спагетті (італійці називають їх аль денте) доходять вже після того, як їх відкинули на друшляк. Недоварити, як і переварити, спагетті не можна у жодному випадку - вони або будуть неприємно хрустіти на зубах, або перетворяться у кашу. Ще одна поширена помилка при варінні спагетті - дати їм злипнутися та перетворитися у тверду грудку тіста. Щоб всього цього уникнути, важливо дотримуватись декількох правил.

Приготування спагетті

Правильна температура води та її кількість

Італійські шеф-кухарі вважають, що таємницею ідеальних спагетті є каструля, у якій варять пасту. Вона повинна бути великою, а ще краще - дуже великою, і мати широке дно. Як зварити ідеальні спагетті, не маючи на кухні 10-літрового посуду? Потрібно взяти найбільш велику та глибоку каструлю, залити її водою майже догори і довести до кипіння. Булькаюча вода - єдина підходяща для спагетті стихія. На 250 г спагетті потрібно не менше 2,5 л води - тільки тоді паста рівномірно розподілиться у каструлі і добре провариться. Як тільки спагетті опущені віялом у киплячу воду (і так, їх у жодному випадку не можна ламати, а замість цього слід почекати декілька секунд, поки перша частина стане пластичною і дозволить викласти іншу), вогонь потрібно зменшити до позначки нижче середнього, а воду посолити (на 100 г спагетті - 10 г солі). Кришкою накривати пасту не слід.

До речі, визначаючи кількість спагетті для варіння, потрібно розраховувати 100 г пасти на людину - у тому випадку, якщо вона є основною стравою.

Варіння спагетті

Перемішування

Залишивши спагетті варитися на 10 або 11 хвилин, залежно від рекомендацій на упаковці, не слід про них забувати. Паста потребує уваги і в процесі варіння. Щоб спагетті не злипалися, їх потрібно регулярно перемішувати дерев’яною ложкою. Під кінець варіння у воду можна додати декілька крапель оливкової олії.

Спагетті

Заправка олією або маслом

Відкидаючи готові спагетті на друшляк, багато хто навіщось вирішує промити пасту водою з-під крану, що є величезною помилкою. Полоскання спагетті під холодною водою допускається лише у тому випадку, якщо вони будуть використані для холодного салату. Отже, відкинуті на друшляк спагетті можна смачно приготувати, оперативно заправивши їх вершковим маслом або оливковою олією (це ще й базовий рецепт спагетті для тих, хто полюбляє їсти пасту без соусу) - це дозволить уникнути злипання і надасть спагетті чудового смаку.

До речі, не потрібно одразу позбавлятися води від спагетті - вона може знадобитися, щоб розбавити занадто густий соус.

Вважається, що найкращий посуд для подачі спагетті до столу - глибокі тарілки, які бажано попередньо підігріти. Спагетті подають або з маслом і посипаним зверху сиром пармезан, або з різними соусами.

Хлопчик їсть спагетті



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.