Вплив алкоголю на серце

Для багатьох людей відкоркувати пляшечку пива чи налити келих вина — традиційний спосіб розслабитися після важкого дня. Попри те, що помірне споживання алкоголю (здоровими людьми) не становить небезпеки, дуже легко не помітити межу, коли рутина стає нездоровою звичкою і фактором ризику багатьох захворювань.

Усе ж таки не слід забувати, що користь від алкоголю — швидше міф, правильніше говорити про відсутність шкоди при помірному споживанні. Давайте сьогодні поговоримо про те, який вплив надлишок алкоголю може мати на серце, особливо якщо ви споживаєте спиртні напої регулярно.

Келих пива

Високий тиск

Регулярне споживання алкоголю (а ще й непомірне) може стати причиною гіпертонії. Цей ризик підвищується, якщо ви  неправильно харчуєтесь, курите та не займаєтеся спортом. Середньостатистичні рекомендації — не більше 1 склянки алкоголю на день для жінок і не більше 2 для чоловіків. Також, надмірним вважається споживання понад 3 спиртних напоїв для жінок і 4 для чоловіків.

Бармен готує коктейль

Кардіоміопатія

Надлишок алкоголю щовечора може стати причиною розвитку алкогольної кардіоміопатії, яка належить до захворювань серцевого м’яза. Згідно з даними Американської кардіологічної асоціації, є кілька симптомів та ознак кардіоміопатії, втім, у більшості випадків цей стан спричиняє збільшення, потовщення або ригідність серцевого м’яза. Із прогресуванням хвороби серце може слабшати, що зменшує кількість крові, яка прокачується через тіло. Зрештою це може привести до серцевої недостатності, якщо не лікувати захворювання.

Ящик з вином

Фібриляція передсердь

Зловживання алкоголем збільшує ризик розвитку нерегулярного серцевого ритму, такого як фібриляція передсердь. Це найпоширеніший тип серцевої аритмії, яка описується як тремтливе чи тріпотливе серцебиття. Якщо не лікувати цю хворобу, то вона збільшує ризик інсульту.

Люди п'ють алкоголь

Підвищений ризик серцевого нападу

Кілька досліджень показали, що помірне споживання спиртних напоїв є безпечним щодо ризику серцево-судинних захворювань і серцевого нападу. Однак, коли помірне споживання перетворюється на регулярне чи надмірне, цей ризик стрімко зростає, особливо якщо ви вже маєте проблеми з серцем

Насправді, ті, хто переніс серцевий напад і продовжив споживати алкоголь, мають вдвічі більші шанси померти від супутніх захворювань, порівняно з тими, хто не п’є. Інше дослідження виявило, що споживання 6-9 спиртних напоїв за один раз підвищує ризик інфаркту та інсульту на 30% протягом наступних 24 годин.

Чоловік випив багато алкоголю



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.