Як алкоголь прискорює старіння

Споживання алкоголю — тема, яку завжди активно обговорюють у світі охорони здоров’я. Дехто вважає, що пити спиртні напої у помірних кількостях цілком нормально та безпечно, дехто вважає, що слід максимально цього уникати. Більшість цих дебатів пов’язана з культурою споживання алкоголю.

Багато відомих довгожителів розповідають, що вони регулярно п’ють вино, втім, часто вони п’ють невелику кількість і при цьому дотримуються здорової та збалансованої дієти. Однак, багато людей звикла пити алкоголь чи не щодня, і часом у зовсім не помірних кількостях, у цьому і полягає проблема.

Алкоголь має комплексний вплив на організм людини, зокрема, на процес старіння. Більшість негативних наслідків від споживання спиртних напоїв пов’язана саме із надмірною частотою чи кількістю, а не випадковим келихом вина час від часу.

Давайте дізнаємося про те, як саме надмірне споживання алкоголю прискорює старіння організму.

Приготування коктейлю

Зниження імунітету

Дослідження показали, що надмірне споживання алкоголю негативно впливає на роботу імунної системи та захисні системи, що може спричинити багато проблем з віком.

Алкоголь впливає на ефективність нормального функціонування органів, зокрема на імунну функцію клітин крові. Коли людина споживає спиртні напої, тіло починає у першу чергу турбуватися про нейтралізацію алкоголю, і не може функціонувати оптимально.

Пляшки з алкоголем

Старіння шкіри

Один із побічних ефектів від впливу алкоголю у будь-якому віці є зневоднення. Чим більший вік, тим до швидшого старіння шкіри це може привести.

Зневоднення негативно впливає на зовнішній вигляд людини, зокрема викликає сухість шкіри. А оскільки з віком шкіра людини і так стає сухішою, то зловживання спиртними напоями тільки посилює цей процес.

Наливання вина у келих

Дефіцит поживних речовин

Ще один спосіб, яким алкоголь шкодить здоров’ю та прискорює старіння — погіршення засвоєння поживних речовин з їжі.

Споживання спиртних напоїв перешкоджає засвоєнню таких нутрієнтів, як цинк і тіамін. Дефіцит поживних речовин негативно позначається на здоров’ї. Наприклад, зниження рівня тіаміну пов’язане з підвищеним ризиком хвороби Альцгеймера та деменції.

За даними Harvard Health, зловживання алкоголем також впливає на засвоєння організмом фолієвої кислоти, а її дефіцит приводить до генетичних змін, що підвищують ризик розвитку деяких видів раку.

Келих алкоголю

Погіршення здоров’я кісток

Дослідження свідчать про те, що регулярне споживання алкоголю пов’язане зі слабкістю кісток та підвищеним ризиком остеопорозу. Зловживанням спиртними напоями вважається споживання 8 або більше напоїв на тиждень для жінок і 15 або більше для чоловіків.

У багатьох людей у процесі старіння кістки руйнуються швидше, ніж відновлюються, а споживання алкоголю може посилити слабкість кісток, пришвидшуючи процес руйнування.

Люди п'ють алкоголь



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.