Ознаки того, що ви п'єте забагато вина

Останнім часом світ зазнає багато потрясінь і деколи усе, чого хочеться - відкоркувати пляшку вина і насолодитися келихом або двома під улюблений серіал. І хоча ця маленька слабкість здається абсолютно безпечною, регулярне споживання кількох келихів алкоголю (в тому числі вина) може почати негативно впливати на організм. Більше того, це може викликати деякі серйозні проблеми зі здоров’ям, тому важливо звернути увагу на ознаки того, що ви п’єте забагато вина

Випити келих вина час від часу - не страшно, якщо знати міру. Але якщо ви помічаєте за собою будь-які з наступних ознак, час задуматися про те, щоб зменшити споживання алкоголю або й взагалі відмовитися від нього.

Наливання вина у келих

Ви постійно відчуваєте пригнічення або тривогу

Якщо останнім часом світ втратив для вас барви, причиною цього можуть бути не лише події у вашому житті, а й звичка випивати келих вина щовечора. Регулярне споживання алкоголю може вплинути на хімічні речовини у мозку, які відповідають за настрій. Алкоголь безпосередньо впливає на мозочок - чутливу область мозку, яка контролює такі функції, як пам’ять та емоції. У ході опитування, проведеного Alcohol.org, було встановлено, що споживання алкоголю може виликати занепокоєння та погіршення самопочуття під час і навіть протягом тривалого часу після споживання алкоголю.

Багато пляшок вина

Вам постійно хочеться пити

Оскільки алкоголь є сечогінним засобом, після його споживання організм відчуває зневоднення, особливо якщо випити вина на ніч. Алкоголь є діуретиком, тобто збільшує вироблення сечі, а це означає, що під час або після споживання таких продуктів часто хочеться до вбиральні. А так як вода з тіла і мозку виводиться, організм починає відчувати зневоднення. Ось чому, якщо ви все-таки вирішили випити алкоголь, намагайтеся, щоб його було небагато і завжди поєднуйте його зі склянкою води.

Пляшка і два келихи вина

У вас часто болить голова

Оскільки діуретики, наприклад, вино, викликають виведення води з мозку, це може викликати часті головні болі. Також, алкоголь містить етанол, який перетворюється на хімічну речовину, що може викликати мігрень. Згідно з деякими дослідженнями споживання червоного вина зокрема було пов’язане з частим виникненням головного болю.

Келихи з вином

Ви страждаєте від безсоння

Згідно з дослідженням, проведеним Національним інститутом здоров’я, тіло зазнає певного “ефекту рикошету”, який є важливим способом адаптації організму до алкоголю. Алкоголь потребує близько 4-5 годин, щоб покинути систему, а тому може спричинити порушення сну, коли наш організм його переробляє. Якщо ви вирішили випити келих вина, то краще зробити це раніше ввечері, а то й взагалі після обіду - так тіло встигне пристосуватися, і ніщо не завадить сну. А здоровий сон, як ми знаємо, має дуже важливе значення для функціонування всього організму.

Подарункова коробка з вином

Вам хочеться солодкого

Попри те, що вино набагато краще за коктейль (вони зазвичай містять дуже багато солодких сиропів), будь-які алкогольні напої містять багато вуглеводів і цукру. А споживання цукру викликає стрибки рівня глюкози у крові, що змушує нас хотіти ще більше солодкого, іноді доводячи до залежності. Навіть несолодка їжа, яка містить багато простих вуглеводів викликає потяг до цукру.. Напевне, не потрібно ще раз нагадувати, наскільки шкідливим надлишок цукру може бути для організму. Поряд зі зменшенням кількості цукру, контроль за порціями вина допоможе впоратися з постійним бажанням з’їсти щось солодке.

Наливання вина у келих



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.