Найгірші звички у споживанні алкоголю

Знаходиться достатньо причин, щоб випити алкоголь: вечеря з друзями після роботи, святкування успіхів рідних людей, тост з нагоди початку відпустки та й просто бажання розслабитися. Якщо це відбувається час від часу, особливо якщо це келих червоного вина, то не матиме особливого впливу на здорових людей. Однак, надмірне та часте споживання алкоголю завдає шкоди основним системам та органам нашого тіла, зокрема серцю та травленню. Деякі звички у споживанні спиртних напоїв можуть спричинити хронічне запалення, яке не лише завдає дискомфорту, а й може привести до більш серйозних проблем у довготривалій перспективі. Давайте дізнаємося, які звички у споживанні алкоголю та харчуванні є найгіршими.

Люди п'ють алкоголь

Споживання більше 2 спиртних напоїв на день

Надмірне споживання алкоголю є основною причиною запалення у всьому тілі. Найбільше проблем виникає із тим, щоб зрозуміти, де саме починається оце “надмірне”.

Згідно з даними Центру з контролю та профілактики захворювань США, жінкам рекомендовано споживати не більше 1 напою на день, чоловікам - 2.

Усе, що виходить за межі цих рекомендацій, може викликати запалення та інші проблеми зі здоров’ям. Надмірна кількість алкоголю порушує роботу травної системи та мікробіом кишківника, що посилює запалення.

Келихи з вином

Споживання алкоголю щодня

Спеціалісти вказують обмеження у 1 напій на день для жінок і 2 для чоловіків. Втім, споживати спиртні напої щодня, навіть у цих межах, це не дуже корисна звичка. Щоденне споживання алкоголю збільшує запалення всередині та ззовні і проявляється насамперед набряками та почервонінням обличчя.

Буває, що протягом відпусток чи свят люди п’ють частіше та більше, ніж зазвичай. Якщо так сталося, дуже важливо подбати про детоксикацію від алкоголю. Відмова від спиртних напоїв на кілька днів, тижнів чи місяців безперечно матиме багато переваг для здоров’я. Також, для зменшення запалення дуже ефективним є інтервальне голодування.

Чоловік вибирає вино у магазині

Поєднання неправильного харчування та алкоголю

Так часто хочеться поєднати келих пива з піцою, картоплею фрі чи гамбургером. Спиртні напої взагалі спонукають вибирати нездорову їжу, яка містить багато вуглеводів та жиру. Більшість людей не звертає на це увагу, але поєднання нездорових продуктів та алкоголю є надзвичайно поганим рішенням для запалення.

Поєднуйте помірне споживання спиртних напоїв з дієтою, багатою на протизапальні продукти — овочі, фрукти, горіхи та насіння, оливкова олія, їжа, багата на омега-3 жирні кислоти. Це допоможе компенсувати негативний вплив алкоголю на організм.

Пляшки з пивом у відрі з льодом

Споживання алкоголю з великою кількістю цукру

Якщо пиво та вино зазвичай п’ють самі по собі, міцні напої мало хто п’є окремо.

Часто прийнято змішувати текілу, горілку, джин чи ром з такими додатками як солодка газована вода, соки, сиропи, тощо для приготування коктейлів. Втім, це збільшує споживання цукру, що сприяє посиленню запалення.

Краще випити менше, але чистого алкоголю, або поєднувати міцні напої з несолодкою газованою водою чи свіжим цитрусовим соком, щоб уникнути надмірного споживання цукру.

Коктейль

Споживання алкоголю без занять спортом

Якщо ви замість тренажерного залу постійно заглядаєте до бару — ваше здоров’я у серйозній небезпеці. Всього 20 хвилин вправ мають потужний протизапальний ефект і компенсують деякі негативні ефекти від споживання спиртних напоїв

Регулярна фізична активність та навантаження є незамінною складовою здорового способу життя. Рух має численні переваги для здоров’я, зокрема зменшення запалення. Загальні рекомендації передбачають 150 хвилин помірної фізичної активності та більш інтенсивні тренування двічі на тиждень.

Жінка наливає вино у келих



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.