Шкідливі звички у споживанні кави

Якщо ви не можете прокинутися без горнятка кави, то ви не самотні у цьому. Згідно з дослідженням, проведеним Національною асоціацією кави США, 62% американців щодня споживають ту чи іншу каву. Не менше прихильників цього міцного напою можна знайти і в інших країнах. Хоч кава і не обов’язково завдасть шкоди здоров’ю, є кілька звичок щодо споживання напою, які можуть мати негативний вплив.

Давайте дізнаємося, що не слід робити наступного разу, коли ви підете на каву з друзями, або вирішите заварити горнятко напою вдома.

Наливання кави у горнятко

Кава замість сніданку

Більшість спеціалістів вважає сніданок найважливішим прийомом їжі протягом дня, тому не дивно, що заміна повноцінної страви горнятком кави не може бути корисною для здоров’я.

Відмова від сніданку може привести до недостатнього споживання необхідних нутрієнтів протягом дня, що заважатиме організму злагоджено виконувати свою роботу.

Замість того, щоб перехопити каву по дорозі на роботу, випийте горнятко ароматного напою як доповнення до сніданку, що складається з цільного зерна, фруктів і горіхів, насичених клітковиною та антиоксидантами.

Капучино

Багато цукру і молока у каві

Якщо ви не любите чорну каву і хочете додати вершки та цукор, то маєте розуміти, що кількість додатків може мати вплив на ваше здоров’я.

Помірна кількість цукру у раціоні — це нормально, але якщо щодня у кав’ярні ви обираєте щось на кшталт карамельного лате, і вдома полюбляєте щедро додати у горнятко молока та цукру, це може мати негативні наслідки у довготривалій перспективі.

Зокрема, можна спостерігати стрибки рівня цукру у крові, підвищення запалення та загострення багатьох інших захворювань.

Холодна кава

Кава замість води

Пити достатньо води — корисна звичка, про яку багато хто забуває. А якщо разом з тим ви п’єте ще й багато кави, то це може привести до серйозного зневоднення, що не може пройти безслідно для здоров’я.

Якщо забувати компенсувати кофеїн водою, негативні наслідки для шкіри, травлення, рівня енергії, засвоєння поживних речовин і навіть суглобів не змусять довго на себе чекати.

Горнятка еспресо

Кава і вдень, і вночі

Коли справа доходить до того, у який час доби пити каву, намагайтеся пити напій зранку. Навіть якщо улюблений напій і не заважає вам заснути, це не значить, що слід пити каву на ніч.

Кофеїн є стимулятором, і при споживанні занадто близько до сну, може погіршити якість відпочинку. Поганий сон заважає організму відновлюватися і має негативний вплив на імунну систему, настрій, енергію, обмін речовин та більшість інших процесів в організмі.

Коктейль на основі кави

Штучні підсолоджувачі

Навіть якщо здається, що використання штучних підсолоджувачів замість цукру — гарна ідея для зменшення калорійності кави, це може мати наслідки у довготривалій перспективі.

Будь-які підсолоджувачі є непотрібними з точки зору поживності, адже не містять необхідних нутрієнтів, проте впливають на рівень інсуліну та здоров’я кишківника, а це має вплив на більшість процесів, які відбуваються в нашому організмі, а також спонукає споживати більше калорійної та шкідливої їжі протягом дня.

Холодна кава



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.