Від яких харчових звичок краще відмовитися

Якщо ви хочете покращити своє здоров’я та самопочуття, не зайвим буде переглянути харчування. Щоденні харчові звички — гарний початок, щоб почати позитивні зміни у житті, адже їжа дає нам енергію, і забезпечує організм необхідними поживними речовинами. 

Давайте нагадаємо собі, від яких звичок у харчуванні слід відмовитися вже сьогодні, щоб краще почуватися завтра.

Тости з авокадо та яйцем

Відмова від сніданку / обіду / вечері

Ігнорування природних потреб організму і пропускання прийому їжі — одна із найгірших звичок для здоров’я.

Чим довше ви ігноруєте голод, тим більше зростає ймовірність переїдання при наступному споживанні їжі. Це особливо актуально, якщо ви відчуваєте стрес чи втому. Позаяк, краще з’їсти щось, щоб задовольнити апетит, і з’їсти із задоволенням, щоб дати організму енергію для продовження дня.

Вівсяна каша

Споживання великої кількості обробленої їжі

Регулярне споживання ультраобробленої їжі, наприклад, солодких каш швидкого приготування і сухих сніданків, магазинної випічки, цукерок, замороженої піци та газованих напоїв, тощо може завдати шкоди здоров’ю в цілому.

Оброблена їжа зазвичай містить більше насичених жирів, натрію та інгредієнтів, що провокують запалення, позаяк зловживання такими продуктами матиме негативний вплив на здоров’я та самопочуття.

Піца пепероні

Шкідливі снеки

Здорові перекуси можуть бути корисною частиною раціону, зокрема тому, що підтримують метаболізм і запобігають переїданню. Однак, важливо розуміти, що до цього списку не належать чіпси, печиво та цукерки.

Закуски із високим вмістом цукру та натрію можуть знизити рівень енергії та мати інший негативний вплив на здоров’я, наприклад, провокувати зайву вагу та розлади травлення. Позаяк, наступного разу, коли відчуєте бажаггя перекусити, з’їжте корисний протеїновий батончик або випити протеїновий коктейль — білки дуже добре справляються з тим, щоб забезпечити ситість і контролювати вагу.

Чіпси

Фаст-фуд

Зручність та доступність фаст-фуду важко заперечити, особливо коли часу на споживання їжі обмаль. Але регулярне відвідування ресторанів швидкого харчування може мати негативний вплив на здоров’я.

Більшість інгредієнтів, які використовуються у фаст-фуді містять багато жирів, цукру та натрію. Наприклад, Біг Мак містить 540 ккал, але додайте до нього картоплю фрі (220 ккал) і солодку воду (ще 220 ккал), і ви вже отримаєте швидкий перекус на 1 000 калорій.

Спробуйте планувати раціон на тиждень наперед і готувати здорові заготовки та закуски, коли маєте час, або розглянути інші альтернативи, щоб обмежити споживання фаст-фуду.

Бургер, картопля фрі і молочний коктейль



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.