Що буде, якщо ви відмовитесь від алкоголю на місяць

Щоб побачити результати деяких рішень щодо харчування та способу життя, часто може знадобитися як мінімум кілька місяців — наприклад, схуднення чи нарощування м’язової маси. А ось якщо ви вирішите відмовитися від алкоголю, деякі помітні зміни можна відчути вже через місяць.

Давайте дізнаємося, які переваги ви отримаєте, якщо введете у своєму житті “сухий закон”.

Коктейлі

Покращення емоційного стану

Технічно алкоголь є депресантом (а не антидепресантом, як багато хто гадає), позаяк його регулярне споживання може викликати негативні психічні побічні ефекти, як тільки зникне сп’яніння, під час якого навпаки здається, що настрій покращується.

Якщо відмовитися від алкоголю навіть на місяць, то можна відчути себе більш щасливим та покращити психічне здоров’я.

Ящик вина

Схуднення

Алкоголь містить більше калорій на грам (7 ккал / 1 г), ніж два звичайні макроелементи — білок та вуглеводи, що містять тільки 4 ккал на 1 г. А оскільки споживання завеликої кількості калорій може привести до зайвої ваги, відмова від спиртних напоїв допоможе швидше досягти схуднення, особливо якщо ви полюбляєте солодкі та калорійні коктейлі, наприклад, піна коладу.

Існує кілька причин, чому відмова від алкоголю сприяє схудненню. Численні докази підтверджують, що люди, зазвичай, споживають більше калорій з їжі під час вживання алкоголю, що в результаті приводить до зайвої ваги. Однак дослідження ще мають визначити чіткий причинно-наслідковий зв’язок.

Люди п'ють пиво

Покращення якості сну

Хоч часом і здається, що келих вина перед сном допомагає заспокоїтися та швидше заснути, алкоголь має негативний вплив на якість сну.

Регулярне чи надмірне споживання алкоголю гальмує нормальну регуляцію циркадних білків та генів, і можуть знадобитися тижні, перш ніж ці процеси відновляться до нормального стану. Інакше кажучи, гарний сон є тією ціною, яку ви платите за вечірку.

Потрібен час, щоб графік сну відновився після тривалого періоду споживання спиртних напоїв. Але вже через місяць відмови від алкоголю ви зможете побачити позитивні зміни.

Шоти

Покращення травлення

Часто відчуваєте здуття живота та інші проблеми з травленням? Відмова від алкоголю може бути вирішенням цих проблем.

Надмірна кількість алкоголю пригнічує нормальне вироблення травних ферментів, а це значить, що вони не можуть розщеплювати спожиту їжу, і її залишки затримуються у травному тракті. Це не лише пошкоджує слизову шлунка, а й викликає такі симптоми як здуття, метеоризм та інші розлади.

Келих вина

Зменшення запалення суглобів та шкіри

Побічні ефекти запалення, такі як проблеми зі шкірою та біль у суглобах, можуть зникнути протягом місяця після відмови від споживання спиртних напоїв.

Надмірна кількість алкоголю пошкоджує стінки кишківника при контакті, викликаючи запалення локально та по всьому тілу. Кілька бурхливий ночей можуть привести до хронічного і стійкого запалення в організмі, позаяк ті симптоми, які ви списуєте на старіння та погану спадковість, насправді можуть бути просто викликані випивкою.

Наприклад, одне з досліджень за участі понад 3 000 жінок виявило, що в учасниць, які споживали більше 8 спиртних напоїв на тиждень, значно збільшилися верхі лінії обличчя, набряки під очима та кровоносні судини, порівняно з тими, хто взагалі не пив, чи обмежувався 1-2 напоями на тиждень.

Хоч відмова від алкоголю і не поверне вам молодість через місяць, але ви точно станете виглядати свіжіше і ваш організм буде старіти природно.

Люди п'ють алкогольні напої

Зміцнення імунітету

Ви допоможете підтримати природний імунітет свого організму, якщо відмовитеся від алкоголю.

Надмірне споживання спиртних напоїв змінює кишкову флору у мікробіомі дуже швидко і далеко не в кращий бік. Ці зміни послаблюють захисні властивості організму і підвищують ризик виникнення різноманітних захворювань.

Коктейлі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.