Як правильно їсти хінкалі

Грузинська кухня - одна з найпопулярніших на сьогодні, а хінкалі, мабуть, найбільш популярна страва поряд з хачапурі. Тим не менш багато хто дивується, побачивши у меню солодкі хінкалі, інші їдять цю страву приборами, а треті з’їдають хвостики.

Давайте дізнаємося, якими повинні бути хінкалі, як їх їсти і чи потрібний до них соус.

Хінкалі

Чи можуть хінкалі бути з рибою, сиром або іншими начинками

Спочатку хінкалі готували з борошна, баранини, часнику і цибулі. Причому м’ясо рубили 2 ножами: хінкалі дакіпелі. Зараз фарш пропускають через м’ясорубку, плюс у нього додають інші спеції, перець, кінзу.

Оскільки страва поширилась в регіони, де була інша худоба, начинку також почали змінювати. І тепер ви можете замовити їх з яловичиною або свининою, на березі Чорного моря можна зустріти хінкалі з рибою, десь готують з сиром, грибами і картоплею - зараз це вже вважається цілком нормальним.

Чорні хінкалі

З чим їсти хінкалі

Деякі гості замовляють до хінкалі соус, сметану, сацибелі. Це не трагічно, але краще все ж їсти їх без соусу - все потрібне є у страві. Потрібно тільки посипати меленим чорним перцем, можна додати трохи оцту. Якщо хінкалі з сиром сулугуні, можна покласти зверху шматочок вершкового масла.

Хінкалі та інші страви

Як правильно їсти хінкалі

Хінкалі їдять не тільки руками, хоча зараз багато хто притримує вилкою або чіпляє за хвіст. Головне - не проколювати вилкою, інакше весь бульйон витече. Позаяк спочатку надкушуйте хінкалі, випивайте обережно бульйон, а потім доїдайте. Якщо хінкалі охололи, то їх не потрібно підігрівати - краще посмажити в олії.

Смажені хінкалі

Чи можна їсти хвостики

Хвостики їсти не потрібно. Це досить щільний шар тіста, який не проварюється, тому всередині хвостики залишаються практично сирими. Це не дуже добре для шлунку, тому краще залишати їх на тарілці.

Сирі хінкалі на деці

Чим запивати

Хінкалі можна запивати пивом і чачею. Як не дивно, вино не особливо поєднується з цією стравою.

Хінкалі

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.