Корисна звичка - пити чай без солодощів

Ви помічали, як часто солодощі до чаю йдуть ніби автоматично? Так і смачніше, і цікавіше. Втім, саме через такі необдумані перекуси часто ми набираємо зайву вагу. Настав час позбутися від хибної звички та навчитися ставитися до чаювання як до окремого, особливого ритуалу без підсолоджувачів. Не забувайте, що найменше, чим нам загрожує ця звичка - зайва вага, найбільше - проблеми зі шлунком, шкірою, набряки і навіть підвищений ризик розвитку хронічних захворювань.

Давайте дізнаємося про корисні прийоми, які допоможуть навчитися пити чай без солодощів протягом доби.

Чай

Пийте м’ятний чай

Горнятко м’ятного чаю не просто здатне позбавити від звички чаювання з солодощами, а й допоможе боротися з зайвою вагою. Чай має унікальний хімічний склад, який прискорює обмін речовин і регулює відчуття голоду. Насичені жирні кислоти, ментол, тіамін, аскорбінова кислота, фітонцидні речовини - корисні кислоти та мікроелементи позитивно впливають майже на всі системи організму. М’ятний чай має профілактичну дію, допомагає боротися із застудними захворюваннями, зміцнює імунітет, допомагає зняти запалення на шкірі, усунути свербіж та почервоніння.

У м’ятному чаї міститься всього 1 ккал. Якщо додати шматочок цукру або лимону, калорійність може становити до 30 ккал на 100 мл.

Трав’яний чай стане гарною альтернативою каві: напій допоможе відчути прилив сил та енергії, дозволить тимчасово відчути ситість, навіть якщо ви не мали можливості перекусити протягом робочого дня.

М’ятний чай

Їжте більше білкової їжі

Як стверджують спеціалісти з харчування, збільшення кількості білкових продуктів у раціоні може допомогти позбутися від постійного потягу до солодкого. Позаяк, якщо грамотно розподілити споживання білкових продуктів протягом доби, ви будете менше хотіти солодощів.

Приклад раціону на день

  • Сніданок - 2 канапки із цільнозернового хліба з авокадо, вершковим сиром та вареними яйцями + 1 овоч на вибір.

  • Обід - запечена риба з овочевим салатом, заправленим оливковою олією, можна додати кедрові горішки.

  • Вечеря - салат-мікс із квасолею та шматочками тушкованої індички, заправлений оливковою олією, бальзамічним оцтом із сушеним базиліком.

  • Перекуси - домашній сир з ягодами / сухофруктами, декілька шматочків сиру з 1 фруктом.

Білкова їжа

Вибирайте корисні солодощі

Якщо немає сил стриматись і відмовити собі у солодкому, дозвольте собі корисні солодощі. Наприклад, мармелад з натуральних компонентів, без солодкої посипки, сухофрукти - чорнослив, фініки або жменя горіхів.

У той момент, коли дуже хочеться солодкого, уважно прислухайтесь до організму. Чого, на вашу думку, йому не вистачає?

  • Якщо вас тягне на шоколадні цукерки, то, можливо, організму не вистачає магнію. Замініть солодощі на інжир, родзинки та курагу.

  • Якщо хочеться випічки, то організму не вистачає жиророзчинних вітамінів і корисних жирів. Ви можете перекусити мигдалем або приготувати на вечерю м’ясо, кабачки, батат.

  • Якщо захотілося чаю з халвою, доповніть чаювання грецькими горіхами, домашнім сиром або фруктовим мусом з насінням льону.

Корисні солодощі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.