Новий фуд-тренд: хліб як мистецтво

Шведка Лінда Рінг зі Стокгольму любить квіти та фотографію, вирощує жоржини у власному саду та випікає хліб. Але не простий. Випічка Лінди приймає участь у модних зйомках, про неї пишуть The Cut і в журналі про дизайн Süddeutsche Zeitung. А під хештегом #lindasbread в інстаграмі ви знайдете справжні витвори мистецтва - картини, намальовані на хлібі.

Половина хлібу з намальованим лицем

20 років Рінг працювала в аукціонному домі Bukowski, одному з провідних аукціонних домів Європи. Зараз вона з чоловіком Маттіасом (він сомельє) і 13-річним сином живе на острові у Стокгольмі та робить хліб.

“Почалося усе з закваски. Я додавала туди листя і квіти для краси. Але моєму сину це здалося нудним. Так з’явилася ідея малювати на хлібі. Звичка пекти у мене від бабусі, і я ніколи не забуду запах свіжого хліба, гарячу скоринку та масло, що тане зверху. Я зрозуміла, що хліб може бути художнім засобом, способом спілкування, висловлення любові та об’єднання людей. Хліб настільки важливий для всіх, що з його допомогою легко зробити людей щасливими”, - каже Лінда в інтерв’ю порталу Rowse.

Лінда Софія не професійний пекар, але її прагнення до краси привело її до такого художнього хоббі. “Я завжди більше цікавилася картинками, ніж словами. Побачити або знайти красу для мене не складно, я, здається, все навколо сканую та несвідомо спостерігаю за речами”.

Під час самоізоляції багато хто згадав про хліб. Лінда дає декілька порад, як спекти вдома такий шматочок мистецтва.

Лінда Рінг та її випічкаХліб з намальованим лицем

До вашої ваши простий рецепт хліба на заквасці, яким вона поділилася.

  • 550 г теплої води.

  • 25 г меду.

  • 25 г нерафінованої морської солі.

  • 300 г закваски.

  • Близько 800 г легкого органічного борошна з полби.

Чорний хліб з візерунком

Якщо у вас немає часу або терпіння, щоб приготувати закваску самостійно, візьміть готову.

Змішайте воду, сіль, мед і закваску у великій мисці (дуже важливо, щоб закваска була яскравою). Додайте борошно і півхвилини трохи помішуйте. Залишіть суміш під кухонним рушником приблизно на півгодини.

Потім перемішуємо борошно до стану грудки. Борошно зволожується та перетворюється у грудкувату масу, яку залишаємо у спокої. Дайте відпочити тісту протягом години, потім знову перемішайте і залишіть на час від 30 хвилин до години.

Тепер тісто можна покласти у баннетон (кошик для випічки хліба).

Наступний крок - дати суміші час для бродіння у холодильнику (при температурі близько 5 градусів), не менше 12 годин. Цей процес є дуже важливим. Через 12-24 години можна випікати хліб.

Розігрійте духовку до 250-275 градусів. Складно сказати точно, це залежить від духовки, позаяк потрібно пробувати. Через деякий час потрібно знизити температуру, щоб хліб не підгорів. Витягніть тісто з холодильника і перегоніть з миски на папір для випічки. Якщо ви хочете потренуватися, посипте тісто борошном та використайте ніж, щоб нанести свій візерунок або малюнок. Тепер час ставити хліб у духовку.

25-45 хвилин буде достатньо. Якщо маєте термометр, можна перевірити зсередини: коли хліб стане 96-98 градусів, він готовий).

Дайте хлібу охолонути та покладіть на решітку перед тим, як розрізати.

Хліб з малюнком птаха



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.