Новий фуд-тренд - хліб-хмаринка

Фуд-тренди цього літа плавно перейшли з інстаграму у ТікТок. Користувачі на карантині частіше всього готували або танцювали. У результаті - банановий хліб, кава далгона та міні-млинці. Втім, їх у трендах обігнав хліб-хмаринка або #cloudbread, приготований зі збитих білків.

Хліб-хмаринка

Цей хліб не схожий ні на що інше, такого ви ще точно не готувати. Зробити його дуже легко і швидко. Варіацій у хліба безліч - можна підфарбувати його натуральними харчовими барвниками, зробивши кольоровим, можна додати авокадо, буряк або будь-який інший сік для зафарбовування.

Усе, що потрібно: яєчні білки, цукор і кукурудзяний крохмаль. Хліб-хмаринка - це м’яко спечене безе з деяким ребрендингом. Якщо ви любите безе або десерт Павлова, така випічка вам точно сподобається.

Стоп, він солодкий - скажете ви. Так, він солодкавий, і в принципі це швидше випічка, ніж хліб у традиційному розумінні. Але якщо ви на дієті, наприклад, дотримуєтесь кето-харчування, є варіант такого хліба без цукру і крохмалю.

Хліб-хмаринка за правилами кето використовується замість звичайного хліба для сендвічів.

До речі, холодний хліб виглядає не таким гладеньким і гарним, зверху він трохи морщиться, коли холоне, оскільки у ньому немає борошна для стабілізації. Позаяк, їжте хліб швидше, поки він теплий.

Кето-сендвіч з хліба-хмаринки

Готуємо хліб-хмаринку

  • 3 яєчних білки. Білки нададуть хлібу-хмаринці повітряності та пухкості. Не допускайте потрапляння у білки жовтка, інакше вони не зіб’ються. Поки яйця холодні, жовток легше відділити, але збиваються білки краще при кімнатній температурі.

  • 2,5-3 ст.л. білого цукру.

  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю (краще його просіювати, щоб не було грудочок).

  • Можна додати екстракт ванілі (¼ ч.л.), насіння або посипати хліб мигдалевими пелюстками.

Хліб-хмаринка

Збийте білки міксером або вінчиком, поступово додаючи цукор. Не додавайте весь цукор одразу. Безе стане більш повітряним, якщо додавати його поступово, по 1 ст.л. за раз. Якщо безе починає виглядати зернистим або дуже вологим, це значить, що яєчні білки занадто сильно збиті, і хліб не буде пухким.

Білки готові, коли ви піднімаєте вінчик з миски і вони тримаються на вершині та виглядають гладкими і кремоподібними. Якщо ви нахилите миску, білки не повинні витікати. У кінці додайте крохмаль.

За допомогою гумової лопатки вийміть безе і, розгладжуючи масу лопаткою, сформуйте форму кулі на деці, застеленому пергаментним папером.

Випікайте хліб-хмаринку у нижній частині духовки до золотистого кольору при температурі 150 градусів протягом 14-20 хвилин.

Щоб зробити шоколадний хліб, просто додайте 1 ст.л. какао у збиті яєчні білки, коли будете додавати кукурудзяний крохмаль. Також можна додати шоколадну стружку, просто вмішайте її у масу в самому кінці.

Блакитний хліб-хмаринка

Який хліб-хмаринка на смак

Цей хліб - гарний, пухкий, наповнений крихітними бульбашками повітря, дуже м’який і приємний. Втім, на смак це не хліб. Випічка, скоріше, нагадує зефір. Позаяк, з неї можна зробити коржі і приготувати торт, перемастивши кремом і додавши ягоди - тоді вийде справжня їжа ангелів.

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.