#froggybread - новий тренд домашньої випічки

На зміну фактурним чіабатам і ніжному домашньому хлібу на крафтовому рушнику, які весь світ почав готувати під час карантину на власній кухні, прийшли незвичні хлібні жабки - випічка у вигляді земноводних більшої чи мешої натуралістичності.

Хлібна жабка

Як і багато інших трендів, #froggybread зародився на широтах TikTok: тут юзери змагаються між собою у майстерності створення рум’яних жабок, а іноді й досить підгорілих жаб. При цьому рецепт випічки є ідеально простим і включає в себе не більше 5 інгредієнтів, головний з яких - 2 родзинки для імітації очей. У TikTok відео з хештегом #froggybread за тиждень існування тренду набрали понад 1,7 млн переглядів. В Instagram хлібні жабки тільки набирає популярності, і навіть Twitter не залишився осторонь від обговорення нової головної страви травня.

Хлібні жабки, за правилами TikTok, слід бути округлою та пухкою, із пропорційними лапами та випуклими очима. Розмір варіюється від крихіток з перепелине яйце до жаб-велетнів з людську голову. Починати з останніх не слід - пропекти величезну груду тіста буде непросто. Новачкам краще зупинитися на жабках розміром з долоню: такий хліб швидко пропечеться, у міру підрум’яниться, та й легко з’їсться.

Хлібні жабки - не історія про інноваційні смаки або вишукану домашню випічку. Багато блогерів використовують готові набори для випічки, але навіть самостійно зробити тісто для жабки можна з 5 інгредієнтів. Найбільш вишукані варіанти у соцмережах присипані травами, деякі прикрашають свої творіння навіть драже M&M’s або горіхами, родзинки для очей можна замінити на крупні шоколадні краплі або ягоди. Втім, в принципі, жабки - не кулінарний експеримент, а чергова спроба не сумувати на самоізоляції. Подавати жабки слід зі склянкою кави дальгона - ще один карантинним (і антикризовим) трендом, який можна приготувати у себе на кухні з розчинної кави, цукру та молока.

Приготування хлібних жабок

Готуємо хлібну жабку

  • 2,5-3 склянки пшеничного борошна.

  • 1 пакетик сухих дріжджів.

  • 1 ст.л. цукру.

  • 1 ч.л. солі.

  • 0,5 склянки води.

  • 0,5 склянки молока.

  • 1 ст.л. вершкового масла.

  • 1 яйце.

  • 2 родзинки.

Тісто

Рецептів хлібних жабок у мережі виявилось суттєво менше, ніж готових жаб. За основу можна взяти рецепт хлібної черепахи Бетті Крокер.

У глибокій мисці змішати 1,5 склянки борошна, дріжджі, сіль і цукор. Потім розігріти на повільному вогні воду, молоко і масло, постійно помішуючи. Повільно влити отриману суміш до борошна і змішати. Додати яйце і перемішати до однорідної маси. Поступово додати у миску іншу частину борошна, перемішуючи з основною масою, поки тісто не стане щільним і тягучим. Сформувати кулю і вимішувати на рівній поверхні (попередньо посипавши її борошном, щоб тісто не прилипало) протягом 5-15 хв. Дати тісту настоятися протягом 20 хв, а краще години.

Розділити тісто на декілька частин: з більшої сформувати округле тіло жабки. Із залишків - передні та задні лапи та очі. Викласти велику кулю на деко, по бокам закріпити лапи, на верхній частині зробити заглиблення для очей і вкласти у них 2 кульки. На них же закріпити 2 родзинки. При бажанні випічку можна посипати травами, викласти зверху гілочку розмарину, посипати корицею або змастити маслом. Відправити у розігріту духовку на 15 хв при температурі 180 градусів. Краще всього перевіряти духовку кожні 5 хв. 

Готову випічку подавати з дальгона кавою, попередньо не забувши поділитися результатом #froggybread у всіх соціальних мережахSmile

Готова хлібна жабка



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.