Хліб, від якого не товстіють

Хліб усьому голова. І відмовлятися від нього тільки тому, що від нього товстіють, нерозумно. Тим більше, що товстіють далеко не від всього хліба. Давайте дізнаємося, хліб якого виду можна споживати від час дієти. Від нього не товстіють, і його можуть спокійно їсти всі, хто дотримується принципів здорового харчування.

Зерновий хліб з журавлиною

Житній хліб

До одного із найкорисніших відносять житній хліб. Він повністю безглютеновий, тобто дискомфорт травного тракту, включаючи здуття живота, відсутній. Також він сприяє продовженню відчуття ситості, тому що у ньому на 20% менше калорій і у 4 рази більше клітковини, ніж у звичайному білому хлібі.

Житній хліб

Есейський хліб

Есейський хліб - це, по суті, висушені на сонці хлібці. Ці хлібці робляться із пророщених злаків: пшениці, проса, полби, сочевиці, ячменю і жита. Злаки подрібнюють, а потім пресують у хлібці. У такому хлібі багато білка та амінокислот. Споживання такого хліба полегшує процес травлення і посилює засвоєння мінералів.

Есейський хліб

Лляний хліб

Користь цього хліба у тому, що у його складі, як правило, немає яєць і додаткових жирів. Тому калорійність лляного хліба є невеликою. Вона майже удвічі менша, ніж у пшеничного, та становить близько 100 ккал/100 г продукту - зокрема якщо борошно з льону куплене у магазині, а не приготоване шляхом помелу у домашніх умовах.

Лляний хліб

Вівсяний хліб

Вівсяний хліб - чудова альтернатива білому хлібу. Якщо ви хочете знизити споживання жирів і вуглеводів, то перехід на вівсяний хліб - саме те, що вам потрібно. Мало того, що ви не будете товстіти від цього хліба, так ще й будете довше відчувати ситість, позаяк вівсянка - чудове джерело корисних вуглеводів, які повільно перетравлюються організмом.

Вівсяний хліб

Піта

Піта - це такі круглі хлібці, популярні на Близькому Сході. Користь піти залежить від борошна, з якого вона була зроблена. Найбільш корисні піти - із борошна грубого помелу. Річ у тім, що у борошні грубого помелу міститься така корисна складова, як клітковина, яка допомагає організму виводити отруйні продукти розпаду та шлаки, і якої часто так не вистачає у раціоні харчування сучасної людини.

Окрім цього, у складі піти з борошна грубого помелу присутні вітаміни групи В поряд із найпотужнішим антиоксидантом, який носить ім’я “вітаміну молодості” - вітаміном Е. Багате борошно грубого помелу і на мінерали, зокрема, залізо, цинк та кремній.

Цільнозернова піта

Більше про те, як вибрати корисний хліб, читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yak-vybraty-korysnyy-hlib.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.