Що треба знати веганам-початківцям

Вегани зі стажем дали читачам британської газети The Guardian поради, які допоможуть на шляху до ЗСЖ. Вони розповіли про труднощі, які очікують веганів-початківців у житті без тваринного білка. Серед них можна вибрати 2 пункти, які, можливо, вас здивують, втім є дуже важливими. І вони зовсім не про те, де вегетаріанцям брати організму недостаючі організму вітаміни та мінерали.

Овочі

Спитайте себе, чи готові до булінгу друзів і знайомих, які їдять м’ясо

За статистикою, саме це ламає веганів-початківців - постійна критика та жарти близьких і рідних, які не розділяють їх шлях. Веганів часто називають дратівливими та пов’язують це з відсутністю у їх раціоні м’яса та вічним відчуттям голоду. А спробуйте кожного дня десятки разів відповідати на одне й те ж запитання - невже тобі зовсім не хочеться з’їсти шматочок стейку? Або весь час відмовлятись від пропозиції колег перекусити у найближчому фастфуді смаженими курячими крильцями. Тут хто завгодно стане занудою. Вміння з повагою ставитись до вибору свого товариша - непроста наука, якої багатьом ще треба навчитися. Не всі друзі, запрошуючи вегетаріанців в гості, подумають про те, щоб меню за столом підходило для всіх.

Вегани зі стажем радять переконувати таких палких захисників м’яса добротою і навіть на злі жарти відповідати позитивно, бути емпатичними до тих, хто над вами жартує, або пригостити їх веганською шоколадкою. Врешті решт, можна розповісти щось корисне про веганство. Адже колись і ви могли бути таким же - не знати про цей досвід. Тільки ніколи не сперечайтесь і не вподоблюйтнсь до опонентів.

Сендвіч

Що робити

Збираючись у гості, візьміть з собою веганський пиріг власного приготування або будь-яку іншу страву, щоб показати іншим, яким смачним може бути веганство.

Буріто боул

Спитайте себе, чи хочете ви зануритись у світ веганства швидко і цілком чи все ж входити в нього поступово

Відповідь на це питання допоможе вам себе зрозуміти. Втім, залежить вона тільки від вас. Якщо ви надаєте перевагу розпочинати все одразу, то сміливо біжіть на ринок чи в магазин зі списком овочів, зелені та фруктів. Якщо ж ви схильні до рефлексії і не впевнені в собі, простіше ставати вегетаріанцем поступово, маленьким кроками.

Тости

Що робити

Для початку замініть звичні соуси на веганські, потім додайте в свій раціон більше зелені, потім почніть купувати тільки веганські солодощі. І не картайте себе за випадково з’їдений шматочок риби або м’яса - всі ми люди, а нам властиво помилятись. Тільки не бійтеся, що доведеться заморочуватися з рецептами, навпаки, веганство не про високу кухню, це швидше про повернення до свого коріння - дуже простої та зрозумілої їжі.

Боул з авокадо

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.