Що їла королева Єлизавета II

8 вересня світ дізнався про смерть королеви Єлизавети II — вона була британським монархом, який керував найдовше у світі. І їй би не вдалося досягти цього, не маючи здорових звичок у харчуванні. Даррен Макгрейді, один з особистих кухарів королеви, дещо розповів у своїй книзі “Їсти по-королівськи: рецепти та спогади з палацової кухні”, також він має свій ютуб-канал і багато статей. Він запевняє, що те, що Єлизавета II звикла їсти щодня, майже не змінювалося протягом 60 років.

Звісно, більшість з нас не дотримується такого суворого режиму харчування. Але й не в кожного з нас є власні шеф-кухарі, які представляють меню, з якого можна отримати щоденні страви.

Королева Єлизавета II за столом

Чай і печиво

Королева розпочинала свій день з горнятка гарячого чаю Earl Grey з молоком, без цукру та з кількома печивами. Дехто запевняє, що її улюбленим печивом було Chocolate Bath Olivers, яке є хрустким бісквітним печивом, политим шоколадом. Це був її перекус перед сніданком.

Чай з печивом

Сніданок

Після ранкових процедур королева їла свій офіційний сніданок, який складався з холодних пластівців, за чутками, її улюбленими були Special K. Іноді на столі також були тости з джемом. Яйця були рідкістю.

Банки з пластівцями

Обід

Обід був простим і містив багато білка та мало вуглеводів. Зі слів Макгрейді, смажена на грилі риба, наприклад, лосось зі шпинатом та цукіні була однією з улюбленим страв королеви. Також, вона любила простий салат з курячим філе. Коли королева обідала сама, вона дотримувалася суворих правил, одне з них — ніякого крохмалю.

Салат з куркою

Післяобідній чай

Післяобідній чай був обов’язковим. Королівський біограф сказала, що у меню були канапки з огірками, фруктовий пиріг і ще чай Earl Grey.

Макгрейді якось поділився рецептом простого сендвічу з огірком, який любила королева, на своєму каналі YouTube. Скибочки білого хліба потрібно змастити вершковим сиром із додаванням свіжої м’яти, а потім додати тоненькі скибочки огірка. Після — зрізати скоринки, а сендвіч розрізати на 2 частини. Також, у нього можна знайти рецепти сендвічів з помідорами та варенням, які королева їла у дитинстві. Ці вишукані маленькі канапки готували з полуничним варенням, яке робили на замковій кухні, а також зі свіжою шотландською полуницею та маслом.

Сендвічі до чаю

Вечеря

Королева мала правило “без крохмалю” і для вечері, коли вона їла наодинці. У меню також часто була грильована чи тушкована риба з салатом та овочами. Ось і все, що входило до меню королеви. Досить суворо. Вона могла мати все, що забажала, але саме така дисциплінованість у їжі допомогла їй зберегти здоров’я протягом довгих років.

Лосось зі шпинатом

Десерт

Попри те, що королева дотримувалася досить суворої дієти, час від часу вона дозволяла собі десерт. У меню часто були свіжі фрукти з королівських садів, наприклад, полуниця з замку Балморал чи персики з оранжерей Віндзорського замку. Також, полюбляла Єлизавета II і шоколад. Це мав бути темний шоколад, чим темніший, тим краще. Іноді вона також дозволяла собі домашній шоколадний десерт. Також, був у неї улюблений рецепт шоколадного бісквітного торта.

Чорний шоколад

Табу в їжі

Один продукт, який ніколи не можна було знайти у тарілці королеви — часник. Також, вона надавала перевагу добре пропеченій яловичині, тому погано просмажений стейк чи тартар ніколи не був присутній у меню. Коли готували ростбіф, то вона завжди брала собі крайні шматочки.

А якщо хтось хотів викрити королеву на споживання фастфуду, то на нього чекає розчарування. Єлизавета II ніколи не замовляла фастфуд. Якщо у вас на кухні 20 кухарів, навіщо це вам? Можна просто подзвонити на кухню і замовити будь-яку страву.

Королева Єлизавета II і торт

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.