Як боротися з вечірнім апетитом

На шляху до ідеальної форми дуже часто доводиться боротися з різними спокусами. Багато хто помічає, що потяг до солодкої та жирної їжі ввечері посилюється - тістечка раптом стають солодшими, а ковбаса - смачнішою. Але якщо вдома побороти себе трохи простіше - наприклад, можна лягти спати, буквально приспавши свідомість, то у гостях або на світському заході потрібна потужна сила волі, щоб відмовитися від апетитних ароматних булочок та спокусливих келихів з вином. До вашої уваги 10 способів побороти вечірній апетит.

Чоловік біля холодильника

Правильна мотивація

Наша свідомість здатна на багато. Якщо ви справді хочете схуднути, то перебороти бажання з’їсти щось перед сном можна. Уявіть, що ви вже позбулися ненависної зайвої ваги, і ви відчуєте прилив сил, настрій покращиться, а відчуття голоду відступить. А щоб напевне не зірватися, візуалізуйте. Знайдіть картинку моделі, наприклад, когось із ангелів Victoria’s Secret, яка має, на ваш погляд, бездоганне тіло, і дивіться на неї, уявляючи, що ваша фігура виглядає так само. Тримайте цей образ у голові - думки матеріальні.

План харчування

Гаряча ванна

Після повернення додому, наберіть гарячу ванну. Можна додати ароматну пінку та полежати у ній хвилин 15-20. Цей медитативний процес заспокоїть організм, процес травлення сповільниться, і відчуття голоду стихне. До того ж, гаряча ванна сприяє виведенню з організму зайвої рідини.

Малюк у ванні з бульбашками

Склянка води

Якщо апетит не зменшується, випийте склянку води з лимоном, натурального томатного соку або горнятко зеленого чаю. Це трохи пригнічить голод. Інший варіант - залити 1 ст.л. м’яти кип’ятком і дати настоятися протягом 10 хвилин. Пийте такий напій невеликим ковтками - він зменшить відчуття голоду на пару годин.

Склянка води

Жуйка

Обманіть свій організм, пожувавши фруктову жуйку без цукру протягом 5-7 хвилин. Рецептори у роті відреагують на солодкавість, і мозок перестане надсилати сигнали, що нагадують про апетит.

Дівчина жує гумку

Жироспалювачі

Жироспалювачі - це добавки у вигляді пігулок чи БАДів, що посилюють розщеплення жирів в організмі. Приймати їх слід тільки у тому випадку, якщо ви регулярно займаєтесь спортом. Вони допомагають знизити вагу, стимулюючи процеси обміну, і контролювати апетит без особливих зусиль.

 

Приготування смузі

Фізичні навантаження

Побігайте, поприсідайте, потягніться, зробіть невелику зарядку. Організм почне переробляти калорії, мозок перемкнеться, і ви забудете про голод. Головне - не перестаратися, інакше після інтенсивного тренування ви ще довго не зможете заснути.

Жінка робить вправи

Прогулянка

Свіже повітря позитивно впливає на організм загалом. Кисень прискорює обмін речовин, сприяючи схудненню. Декілька хвилин приємної вечірньої прогулянки - і ви не помітите, як думки про їжу зникнуть самі по собі.

Прогулянка

Ароматерапія

Запаліть свічки або ароматичні палички з квітковим чи фруктовим ароматом. Якщо їх під рукою немає, то можна понюхати шкірку апельсина або грейпфрута. Як запевняють вчені, саме ці запахи надсилають у мозок імпульс, який блокує апетит.

Олії для ароматерапії

Низькокалорійна їжа

Якщо ви вже все спробувати, а голод не зник, то дозвольте собі з’їсти половинку зеленого яблука, моркву, декілька стеблин селери або шматочок нежирного сиру.

Яблука

Сон

Найкращий засіб у боротьбі з голодом - здоровий сон. Лягайте у ліжко, накрийтеся м’якою ковдрою і спробуйте заснути, тішачи себе думкою про те, що ви прокинетесь і будете важити на пару кілограмів менше. Надобраніч!

Сон



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.