Як правильно зберігати імбир

Імбир - потужний суперфуд, який володіє протизапальною та антибактеріальною властивостями. І у свіжому, і у меленому вигляді ця східна спеція - справжня скарбниця вітамінів та мікроелементів, у боротьбі з інфекційними захворюваннями та застудою - просто незамінний інгредієнт. При цьому, доведено, що у свіжому вигляді він є набагато кориснішим, ніж у сушеному. Термін придатності кореню імбиру коливається від місяця до 2 років залежно від того, як ви зберігаєте спецію. Давайте дізнаємось, як зберегти корисні властивості імбиру в домашніх умовах якомога довше.

Імбир, лимон та мед

Свіжий імбир

Перед тим, як придбати імбир, зверніть увагу на його зовнішній вигляд: корінь повинен бути гладким, твердим, шкірка тонка, без глибоких зморшок і сильно випираючих волокон. Корені середньої товщини, зазвичай, найбільш молоді та свіжі - їх і вибирайте. Ідеальне місце для свіжого імбиру - холодильник. У спеціальному непроникному пакеті із зажимом від зберігатиметься до 3 тижнів.

У випадку, якщо під рукою немає харчового пакету, його може замінити рушник і пакет. Для цього обгорніть нечищений імбир рушником, не залишаючи відкритих ділянок, а після покладіть у паперовий пакет, попередньо випустивши з нього все повітря. У такому вигляді спеція може зберігатися протягом декількох тижнів.

Ще один спосіб - помістити чищений імбир у банку з алкоголем (особливим попитом у цьому випадку користуються горілка та херес). Також можна використовувати саке, рисовий оцет або рисове вино, але перші 2 варіанти є більш підходящими - горілка і херес менше всього змінюють смакові якості та аромат імбиру і впливають на його корисні властивості, зберігаючи їх протягом 2-3 місяців.

Корінь імбиру

Сушений імбир

Ретельно запакований пакет з сушеною спецією можна тримати і на дверцятах холодильника, і в кухонній шафі, куди не проникає сонячне проміння. У цьому випадку імбир збереже свої властивості до 2 років.

Слайси імбиру

Мелений імбир

У герметично запакованій тарі подрібнений у порошок корінь імбиру протримається о півроку. Зберігати його потрібно при кімнатній температурі, а відкривати тільки перед використанням.

Мелений імбир

Заморожений імбир

Щоб заморозити корінь імбиру, необов’язково його чистити і ділити на частини. Для цього знадобиться герметичний морозильний мішок або контейнер. Однак корисні властивості у замороженому вигляді спеція втрачає, проте смаковими якостями імбир буде тішити вас протягом півроку.

Заморожування імбиру

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.