Як схуднути за тиждень

Сідаючи на дієту, ми хочемо побачити результат якомога швидше. Втім, наче навмисне, схуднення відбувається поступово, і одна пробіжка не приведе до миттєвих результатів. На щастя, є декілька хитрощів, які допоможуть наблизитись до заповітної ваги всього за тиждень.

Жовтий помідор

Плануйте режим харчування

Чим ретельніше ви сплануєте своє меню на день (або на тиждень), тим меншою є ймовірність забігти у найближчий до роботи фастфуд. Спробуйте виділити неділю для закупки продуктів на тиждень наперед і приготування здорових страв. Частину з них можна заморозити, розділивши на порції та розклавши у бокси. Виймаючи з морозилки корисні заготовки ввечері, зранку ви зможете взяти з собою на роботу готовий обід.

Контейнери зі стравами

Їжте сніданок

Сніданок - найважливіший прийом їжі. Саме від нього залежить настрій, енергія та апетит протягом всього дня. Цільне зерно, білки, корисні жири після пробудження допоможуть уникнути появи звіриного апетиту опівдні. А з’ївши невеликий десерт зранку, ви легко зможете відмовитися від нього після роботи.

Каша з фруктами та ягодами

Тримайте під рукою корисні снеки

Дієтичні снеки допоможуть контролювати голод у перервах між основними прийомами їжі. Якщо ви знаєте, що сьогодні через важливу нараду вам доведеться пропустити обід, захопіть на роботу корисний перекус. Наприклад, це можуть бути підготовані вдома скибочки овочів та фруктів. Щоб не схопити шоколадний батончик на каcі, носіть у сумці батончики з сухофруктів. Пакетик з сухофруктами або несмаженими горіхами у бардачку буде досить доречним, якщо ви застрягли у корку.

Овочеві палички з хумусом

Пийте багато води

Стара, як світ, істина, про важливість котрої не можна забувати. Необхідна кількість води підтримує роботу організму на вищому рівні, особливо якщо пити з розумом: склянка за півгодини до прийому їжі допоможе з’їсти менше, склянка через 45 хв після їжі - покращить метаболізм. А ось пиття під час трапези може розвести шлунковий сік і сповільнити травлення.

Склянка води

Прогуляйтеся перед обідом

Обід на робочому місці є шкідливим з кількох причин. По-перше, відволікаючись від вмісту ланч-боксу на перевірку пошти, ви з’їдаєте більше, ніж потрібно. По-друге, ви не отримуєте повноцінного відпочинку під час законної обідньої перерви. Обов’язково ходіть на обід у столову, а ще краще - у кафе. Або просто прогуляйтеся по вулиці перед обідом. Це дозволить перемкнути думки та розслабитися, розрухатися і, звісно, з’їсти менше.

Чоловік гуляє з собакою

Зменшіть споживання солі

Сіль - не цукор, і від неї не товстіють. Однак, наявний у її складі натрій приводить до затримки рідини в організмі та здуття живота. Такий надлишок має назву “вага води”. Щоб позбутися від нього, зменшіть споживання солі. У чистому вигляді замініть її лимонним соком, додаючи його, наприклад, у салати. Не забувайте, що так звана біла смерть входить у великій кількості до складу консервованих продуктів, соусів, сирів (причому, чим менший відсоток жиру вони містять, тим більше солі). У ресторанах попросіть офіціанта не солити страви: ви можете зробити це самі за столиком або й не робити взагалі. Якщо сила звички є сильнішою, вибирайте варіанти зі зниженим вмістом натрію.

Сіль

Починайте обід або вечерю з овочів

Перш ніж приступити до основної страви, з’їжте овочевий салат або легкий суп, наприклад, мінестроне (крем-супи, хоч і овочеві, часто готуються на основі вершків і тільки здаються легкими). Таким чином, ви наповните шлунок корисною клітковиною, що допоможе з’їсти менше карбонари або відкласти хоча б одну булочку для бургера. Окрім того, якщо ви їсте салат спочатку, у вас менше шансів забути про нього в кінці трапези.

Салат

Більше рухайтесь

Автомобіль/метро, комп’ютер, кінотеатр, кафе, знову транспорт, вечеря перед телевізором або за книгою. Потім заслужений сон. Зробивши нехитрі підрахунки, виявляється, що більшу частину доби ми схожі на лінивців. Спортзал, прогулянки, невеликі розминки в офісі кожні годину-півтори, сходи замість ліфта - використовуйте будь-яку можливість для руху. Контролювати ситуацію допоможе додаток для смартфону або фітнес-годинник. Він покаже, чи проходите ви рекомендовані 10 тисяч кроків на добу. Наочні цифри, скоріш за все, спонукатимуть вас покращити результат.

Жінка піднімається по сходах

Пийте каву

Звучить незвично, правда? Але кава, а точніше, кава без кофеїну з нежирним молоком - повноцінна заміна десерту та джерело задоволення без шкоди для здоров’я та фігури. Однак, зловживати нею теж не варто.

Баріста готує каву

Їжте вдома

Домашнє приготування гарантує абсолютний контроль над складом страв. Заодно і позбавляє від переживань про приховані калорії, які часто можна знайти навіть у найбільш здорових ресторанних стравах.

Приготування їжі

Зосередьтесь на їжі

Відмовтесь від звички їсти у супроводі книги, телевізора, комп’ютера або смартфона. Усе це відволікає від головного - смакових відчуттів, доставки сигналу про ситість від шлунка до мозку. Позаяк, ви з’їдаєте більше, ніж потрібно. Як результат - відчуття важкості у шлунку, відчуття провини та зайві кілограми.

Жінка обідає

Відмовтесь від білих продуктів

Окрім солі та цукру, це білий хліб, картопля, жирні молочні продукти - основна проблема всіх, хто бажає схуднути (білки до цього списку не належать). Відмовитись від них на тиждень не так вже і важко. У довготривалій перспективі намагайтеся споживати такі продукти у мінімальних кількостях, замінюючи на різнокольорові фрукти та овочі, цільне зерно, здорові протеїни та корисні жири.

Білий хліб з маслом

Їжте овочі та фрукти з високим вмістом води

Усе просто: чим більше у овочах та фруктах води, тим менше калорій. Порівняйте банан (89 ккал) та зелене яблуко (52 ккал) або огірок (14 ккал) і солодкий буряк (40 ккал). Високий вміст корисних соків швидше створює відчуття ситості без шкоди для фігури. До того ж вони є додатковим джерелом вологи для шкіри та організму загалом. Лідерами є всі зелені та листові овочі, помідори, кавун, диня, цитрусові.

Огірки

Пітнійте

Не має значення, що ви робите, просто робіть це. 15 хвилин активних вправ на добу: біг, стрибки зі скакалкою, велосипед або танці у вільному стилі під улюблену музику - краще, ніж нічого. Починаючи з малого, ви формуєте корисну звичку.

Жінка біжить

Стежте за поставою

Пряма спина, розправлені плечі та втягнутий живіт створюють візуальну - хоча б - ілюзію стрункості. Більше того, правильне вертикальне положення сприяє кращому травленню, а значить і ефективнішому спалюванню калорій.

Гарна постава

Медитуйте

Медитація та йога допомагають налагодити зв’язок між розумом та тілом. Це заспокоює та допомагає зібратися з думками. Наприклад, такими: “Сьогодні перед сном я не буду заглядати у холодильник” або “Завтра у супермаркеті я пройду повз відділ із солодощами”.

Медитація

Ставте реальні цілі

Якщо ви працюєте допізна, не обіцяйте собі бути у фітнес-центрі о 10 вечора. Краще плануйте заняття спортом зранку перед роботою або у вихідні. Чим більш реальною є обіцянка, тим простіше її виконати. Те саме з дієтою. Не потрібно намагатися схуднути на 7 кг за тиждень та морити себе голодом. Це загрожує або повною втратою сил і навіть втратами свідомості, або опівнічними зривами з переїданням: шкідливими та ймовірними є всі варіанти. А ставлячи реальні цілі, ви зможете досягти обіцяних результатів.

Сніданкові боули



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.