Як знизити рівень цукру у крові

Стрибки рівня цукру у крові, які помітно впливають на самопочуття - не жарти. Якщо показники глюкози піднімаються до високих значень або ви відчуваєте недомагання з циклами насичення/голоду, слід звернутися до лікаря. Але в будь-якому випадку знати, як знизити рівень цукру у крові швидко, безпечно та без ліків, буде незайвим - інсулінорезистентність та пов’язаний з нею цукровий діабет другого типу є дуже неприємним захворюванням.

Кубики цукру

Більше рухайтесь

Фізичні вправи - ранкова зарядка, вечірня розслаблююча йога або коротка розминка у розпал робочого дня - допоможуть швидко та ефективно знизити рівень цукру у крові. За умови, що ви будете робити їх регулярно, звісно. Американський дієтолог Арлен Монк нагадує: рух - це життя. Краще трохи, ніж зовсім ніяк. Але чим більше, тим краще. Так Монк висловлює правильно формулу фізичних навантажень.

Жінка займається йогою

Замініть каву на цикорій

Якщо ранкове горнятко кави - святе, то відмовлятися від неї необов’язково. Додайте до ранкового розкладу дня свіжезварений цикорій натщесерце, приблизно за півгодини до сніданку та ритуальної кави (без цукру). Це не лише допоможе нормалізувати рівень глюкози, а й попередити різкі стрибки цукру протягом дня, тримати під контролем відчуття голоду і налагодити роботу травного тракту.

Напій з цикорію

Потіште себе устрицями

Багаті на цинк устриці позитивно впливають на утворення інсуліну, позаяк 6-12 молюсків - найкращий спосіб потішити себе з користю для здоров’я. Якщо ж молюски вам не до душі, замініть їх на чорницю. А у повсякденне меню додайте огірки, капусту, гречку та редьку - всі вони допомагають знизити рівень цукру у крові та уникнути його різких стрибків.

Устриці

Перекушуйте горіхами

Одна з частих причин підвищення або зниження рівня цукру у крові - неправильні перекуси. Якщо у вас є звичка між сніданком та обідом з’їдати на ходе печиво, або підживлюватись до вечері шоколадкою, то, швидше всього, класичні симптоми стрибків цукру вам відомі. Між іншим, зовсім необов’язково змінювати харчові звички, щоб піклуватись про здоров’я. Достатньо замінити багаті на швидкі вуглеводи закуски на горіхи. Вони чудово знижують рівень глюкози у крові завдяки високому вмісту мононенасичених жирів.

Горіхи

Потоваришуйте з корицею

Фрукти з корицею, кава з корицею, маринад для м’яса з корицею - чим частіше ви їсте корицю, тим краще ваша підшлункова залоза справляється з утворенням інсуліну, і тим легше ваш організм переносить стрибки цукру. Головне, не захоплюйтесь булочками з корицею - зазвичай, рівень їх солодкавості повністю нівелює користь від їх пряності.

Кориця



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.