Які продукти прискорюють ріст волосся

Якщо ви давно мрієте відростити довге волосся, але вам здається, що цей процес може зайняти ціле життя, спробуйте переглянути свій раціон харчування та додати в нього продукти, які допоможуть відростити косу не гірше, ніж у Рапунцель.

Устриці

Ні для кого не таємниця, що устриці - чистий білок. Втім, окрім того, ці морські мешканці багаті на цинк, який сприяє росту волосся, а також робить його більш шовковистим. Якщо ж у вас немає можливості додати цей делікатес до свого щоденного раціону, то можна замінити його свининою, яловичою печінкою або пшеничними висівками, які також багаті на цей елемент.

Устриці

Лосось

Провівши ряд експериментів, вчені прийшли до висновку, що регулярне споживання лосося сприяє попередженню випадіння волосся і стимулює їх ріст. Це пов’язано з тим, що риба багата на омега-3, залізо та вітамін В12. У якості альтернативного варіанту також підійде риб’ячий жир.

Лосось

Яйця

Як відомо, корисні речовини, отримані організмом з їжі, засвоюються набагато краще, ніж вітаміни та інші добавки. Тому для прискорення росту волосся збільшіть споживання яєць, багатих на білок і лейцин - речовину, що відповідає за поділ клітин.

Яйця

Мигдаль

У 30 г мигдалю міститься майже добова норма вітаміну Е, який необхідний організму для зміцнення структури волосяної цибулини. Окрім того, у цих горіхах містяться вітаміни групи В і жирні кислоти.

Мигдаль

Сочевиця

Залізо - ще один важливий елемент, який відповідає за здоров’я волосся. А як відомо, сочевиця - рослина, що містить рекордну кількість цієї речовини. Також до її складу входить важливий для росту волосся білок. Чудова нагода освоїти декілька рецептів приготування страв з цього продукту.

Сочевиця

Курка

Якщо прийняти до уваги той факт, що наше волосся на 80% складається з кератину, то недивно, що його дефіцит приводить до його втрати. Щоб попередити випадіння волосся, додайте до свого раціону м’ясо курки, кроля або індички, оскільки воно багате на тваринний білок, який сприяє утворенню кератину.

Курка

Гарбузове насіння

Як не дивно, але препарати на основі гарбузової олії можуть врятувати навіть від облисіння. Усе тому, що в ній міститься величезна концентрація вітамінів групи В, які не лише зміцнюють структуру волосся, а й можуть посприяти здоров’ю шкіри голови.

Гарбузове насіння

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.