Чи потрібно рахувати калорії

Деякі люди полюбляють рахувати калорії, а інші це ненавидять. Де правда?

Спеціальні додатки для підрахунку спожитих калорій отримали велику популярність протягом останніх років. Багато фітнес-програм включають відстеження харчування до свого підходу. Хтось стверджує, що підрахунок калорій є неймовірно корисним для них, тоді як інші кажуть, що цей процес є надто напруженим і навіть підвищує рівень невпорядкованих моделей мислення щодо їжі.

Давайте дізнаємося більше, щоб кожен міг особисто для себе вирішити, чи слід стежити за калоріями.

Жінка їсть

Переваги підрахунку калорій

Дослідження, опубліковане в журналі Американської дієтологічної асоціації, показує, що будь-яка форма самоконтролю, наприклад, відстеження калорій, є корисною для підтримки ваги у довготривалій перспективі. Самоконтроль включає відстеження калорій, ваги або ведення певної форми щоденника про дієту і фізичні навантаження.

Коли люди починають стежити за своєю їжею, багато хто повідомляє про підвищення рівня обізнаності про продукти харчування, здатність бути більш уважними щодо складу страв та розміру порцій. Відстеження допомагає покращити послідовність і спонукати мозок краще усвідомлювати вибір їжі.

Овочі та фрукти

Недоліки підрахунку калорій

Попри всі переваги, є випадки, коли відстеження калорій може бути марним чи навіть шкідливим. У випадку людей з розладами харчової поведінки, підрахунок калорій може підвищити рівень стресу та тривоги. А підвищення стресу щодо харчування може посилити одержимість їжею та заважати позбутися поганих харчових звичок чи вилікувати харчові розлади.

Чоловік рахує калорії у додатку

Способи відстеження їжі

Для детального підрахунку калорій знадобляться харчові ваги, мірні чашки та один з додатків із базою даних продуктів. Однак, такий варіант є найбільш прискіпливим і може становити найбільший ризик підвищення стресу щодо їжі.

Інші способи відстеження харчування з меншим ризиком полягають у використанні ручки та паперу або фотографуванні страв та закусок. Багато людей сходяться на думці, що фотозйомка забезпечує гарний баланс відповідальності і послідовності без зайвого акценту на калоріях.

Відстеження їжі за допомогою зображень є менш точним, але воно пропонує подібні переваги, зокрема, підвищення свідомості щодо харчування та покращення уваги під час їжі баз зациклення на числах.

З’ясуйте, який тип підрахунку калорій найкраще підходить для вас, а ще краще — проконсультуйтеся зі спеціалістом, якщо потрібно налагодити харчування.

Салат



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.