Сніданок, обід та вечеря для схуднення

Коли ви прагнете схуднути, може здатися непоганою ідеєю їсти менше, пропускати сніданок/обід/вечерю або розвинути інші нездорові звички. Втім, щоб отримати стабільний результат і не зашкодити здоров’ю, важливо зосередитися на більш здорових способах схуднення. Тут на допомогу приходить достатня фізична активність та зміна харчування на більш корисне і збалансоване. Позаяк, звертайте увагу не тільки на те, скільки їсте й п’єте, а й що саме.

До вашої уваги кілька корисних поєднань їжі та напоїв для основної їжі протягом доби, щоб наситити організм поживними речовинами і прискорити схуднення. Як правило, виграшні комбінації страв містять достатню кількість білка, який забезпечує ситість. А корисні напої стимулюють обмін речовин і травлення, допомагаючи кишківнику злагоджено працювати.

Салат

Сніданок — яйця та кава

Починайте сві й день правильно, приготувавши яйця та каву на сніданок.

Яйця допомагають прискорити метаболізм на кілька годин, оскільки білки вимагають, щоб тіло використовувало більше енергії для їх засвоєння. Це називають термічним ефектом їжі. Дослідження, опубліковане в Journal of Nutrition and Metabolism, показало, що продукти, багаті на протеїн, мають найбільший термічний ефект. Також, білок допомагає залишатися ситими довше, що запобігає переїданню.

Що стосується споживання кави, то кофеїновмісні напої допомагають схудненню, прискорюючи метаболізм, зменшуючи споживання калорій та стимулюючи спалювання жиру. Однак, важливо пити натуральний напій без додавання молока, вершків чи цукру.

Щоб отримати більше користі, готуйте яйця без додавання зайвих калорій. Наприклад, зваріть яйця і приправте їх паприкою, чи посмажте окату яєшню з мінімальною кількістю олії, не додавайте до готової страви сир або масло.

Яйця та кава

Обід — риба і зелений чай

Для обіду, що сприятиме схудненню, вдалим поєднанням буде риба та чай.

Як і яйця, риба прискорює метаболізм на кілька годин завдяки білкам, які вимагають від організму більше енергії для засвоєння. І, знову ж таки, це допомагає довше відчувати ситість. Також, риба містить поліненасичені жирні кислоти — корисні жири, які є важливими для багатьох аспектів здоров’я.

Зелений чай — ідеальний напій для середини дня, але не слід додавати до нього цукор чи мед. Зелений чай сприяє схудненню, підвищує рівень енергії та покращує продуктивність. Напій містить багато катехінів, які є антиоксидантами, що стимулюють спалювання жиру та прискорюють обмін речовин.

Риба і зелений чай

Вечеря — салат з горіхами, насінням, чорною квасолею, нутом та імбирний чай

Горіхи, насіння, квасоля та нут є багатими джерелами білка, які прискорюють метаболізм і дозволяють залишатися ситими аж до ранку.

Чорна квасоля, зокрема, є не лише гарним джерелом протеїну, а й підтримує травлення. Розчинна клітковина у бобових допомагає залишатися ситими і підтримувати здоров’я кишківника, що має позитивний вплив на схуднення.

Імбирний чай вдало доповнить поживний салат. Дослідження підтверджують, що імбир знижує апетит, підвищує ситість і стимулює обмін речовин.

Салат з чорною квасолею

Перекус — натуральний грецький йогурт з ягодами і вода

Якщо ви відчуваєте, що потрібно доповнити раціон перекусом між основною їжею, то обирайте йогурт з ягодами.

Грецький йогурт, знову ж таки, містить багато білка. Також, у його складі є корисні бактерії, які сприяють здоров’ю кишківника. А додавання ягід забезпечує страву клітковиною

Запивайте усе це склянкою прохолодної води. Вона стимулює метаболізм, що збільшує кількість калорій, які організм витрачає. Для аромату можна додати у воду скибочки лимону, огірка чи листочки м’яти.

Грецький йогурт з ягодами



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.