Що не слід їсти на сніданок

Сніданок - завжди гарна ідея. Втім, їжа, яку ми споживаємо вранці, може як покращити, так і зіпсувати решту дня. Якщо розпочати ранок зі збалансованої їжі, насиченої білками, клітковиною, складними вуглвеодами та корисними жирами, то можна отримати заряд енергію, якої вистачить до обіду. А якщо вибрати продукти, що містять багато цукру чи насичених жирів, без білка і клітковини, щоб компенсувати це, то можна отримати зовсім протилежний ефект.

Давайте сьогодні згадаємо деякі популярні продукти, які є невдалим вибором для сніданку. Якщо споживати цю їжу зранку регулярно, це може привести не лише до погіршення самопочуття протягом доби, а й до виникнення серйозних проблем зі здоров’ям.

Сніданок: яєшня, сосиски, бекон, квасоля, гриби, помідори

Сухі сніданки

Безперечно, вони є зручними, смачними та легкими, але постійне споживання сухих сніданків з великим вмістом цукру може завдати шкоди здоров’ю.

Пластівці, які містять багато цукру або проходять високу обробку, мають негативний вплив на самопочуття, особливо якщо це щоденний варіант сніданку. Такі продукти зазвичай містять дуже багато цукру і мало білка, а це значить, що вони підвищують рівень цукру у крові, залишаючи відчуття голоду і викликаючи дратівливість. Це приводить до того, що протягом дня хочеться з’їсти ще більше солодкого. Надмірна кількість цукру у раціоні у довготривалій перспективі може спричинити такі проблеми, як цукровий діабет 2 типу та захворювання серця.

Якщо у вас не вистачає часу на приготування сніданку або ви просто хочете потішити себе мискою пластівців, то звертайте увагу на склад і вибирайте цільнозернові варіанти, що містять мінімум цукру та інших додатків, а натомість містять більше клітковини та білка.

Сухий сніданок

Бекон

Перш ніж придбати упаковку бекону з супермаркеті, подумайте, який вплив це може мати на здоров’я.

Багато хто любить додавати хрусткий бекон до яєшні чи сендвічів на сніданок, але, як і з більшістю продуктів, його надлишок може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям. Бекон - зокрема, нарізаний і запакований - це високооброблене м’ясо, яке часто містить багато солі, що може сприяти підвищенню тиску. Також, бекон може містити інші додатки, наприклад, нітрити, які є дуже шкідливими для кишківника. А кишківник відіграє важливу роль у взаємозв’язку мозку та травлення, що допомагає підтримувати загальне здоров’я та самопочуття.

Бекон

Донати та тістечка

Час від часу поласувати солодким на сніданок - не страшно, але регулярне споживання солодощів на сніданок може привести до деяких ускладнень здоров’я.

По-перше, у пончиках та солодкій випічці дуже багато калорій. Однак, більшою проблемою є кількість цукру, яку ми отримуємо з такої невеликої порції. Як відповідь - значне підвищення рівня цукру у крові. А такі сплески завжди приводять до подальшої втрати енергії і, як наслідок, ще більшого потягу до їжі з високим вмістом цукру та простих вуглеводів. Це має негативний вплив на будь-який організм, особливо якщо зловживати солодощами щоранку.

Донати

Сосиски

Якщо бекон ще можна пошукати фермерський та більш-менш натуральний, то сосиски та ковбаси - це майже завжди оброблене м’ясо. А така їжа сприяє багатьом проблемам зі здоров’ям, якщо споживати її на регулярній основі.

Оброблене м’ясо - сосиски, шинка, ковбаса, тощо - містить багато нітратів і нітритів, які дозволяють йому довго зберігатися. Ці речовини підвищують ризик розвитку раку травного тракту, зокрема товстої і прямої кишки. Оброблене м’ясо також містить багато натрію і насичених жирів, які при частому споживання збільшують ризик ожиріння та серцево-судинних захворювань.

Сосиски

Солодкі кавові напої

Хоча технічно вони і не є їжею, модні кавові напої з цукром, сиропами, вершками та молоком можуть бути однією з основних причин багатьох проблем зі здоров’ям, якщо пити їх щодня.

Екстремальний вміст цукру у таких напоях може посилити запалення, реакцію на інсулін, тим самим підвищуючи ризик виникнення ожиріння, діабету та захворювань серця.

Кава дальгона



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.