Ідеї канапок для корисного сніданку

Часто канапки здаються дуже смачним і привабливим, але не дуже корисним сніданком. І це правда, якщо йде мова про макмафін з McDonald’s, паніні з шинкою із забігайлівки по дорозі на роботу, або канапок із білого хліба з ковбасою, які нашвидкуруч приготовані вдома. Такі канапки навряд підуть на користь травленню та фігурі.

Втім, якщо обрати інгредієнти, багаті на поживні речовини, наприклад цільне зерно, пісні білки, фрукти та овочі, можна приготувати корисні сендвічі, які ідеально підійдуть для здорового сніданку, а також перекусу на роботі, навчанні чи під час мандрівки.

До вашої уваги смачні комбінації, які допоможуть вам швиденько встати з ліжка, щоб зарядитися енергією для бадьорого дня.

Тости з крем-сиром і лососем

Середземноморський сендвіч

Середземноморська дієта визнана однією з найкращих систем харчування у всьому світі. І не дарма, адже її раціон багатий на овочі, фрукти, бобові, цільне зерно та оливкову олію, що у комплексі зменшує хронічне запалення, покращує здоров’я серця та сприяє нормалізації ваги. А як щодо того, щоб приготувати на сніданок канапку у середземноморському стилі?

Для цього посмажте яйце в оливковій олії, посипте його столовою ложкою подрібненого сиру фета і залишіть на пательні, щоб сир трохи розтанув. Викладіть готове яйце на скибочку цільнозернового хліба, додайте в’ялені помідори, жменю свіжого шпинату і кілька листочків базиліку, накрийте другим шматочком хліба.

Середземноморський сендвіч

Врап з копченим лососем

Ще одна популярна система харчування - кетодієта. Хоча вона і має свої недоліки, вона може бути ефективним засобом для схуднення. Це відбувається завдяки тому, що дієта передбачає зміщення балансу раціону у бік корисних жирів, поряд з малою кількістю вуглеводів. За таких умов організм переходить у метаболічний стан кетозу, коли спалює жир для отримання енергії.

Навіть якщо ви не дотримуєтеся кетодієти, може бути корисно приготувати сніданок, який містить багато корисних жирів і мінімум вуглеводів — врап копченим лососем (хоч це і не зовсім канапка).

Для початку змішайте подрібнену зелену цибулю та ¼ ч.л. часникового порошку з 2 ст.л. вершкового сиру. Намастіть цим соусом низьковуглеводну цільнозернову тортилью. Потім додайте скибочки копченого лосося, і посипте паростками. Загорніть у врап та насолоджуйтесь.

Врап з копченим лососем

Канапка з авокадо, хумусом та яйцем

Авокадо тост — це, здається, лідер сніданкової інстаграм-стрічки. Ця популярна канапка може стати корисним сніданком, особливо якщо доповнити її хумусом та вареним яйцем.

Підсмажте два шматочки цільнозернового хліба на сухій пательні. Намастіть хліб хумусом, щоб отримати трохи білка та ще більше клітковини. Зверху викладіть кілька скибочок стиглого авокадо — це корисні жири. Додайте нарізане варене яйце.

Незалежно від того, скільки справ заплановано на ранок, така канапка повинна протримати вас ситими до обіду.

Канапка з авокадо та хумусом

Вафлі з полуницею

Не всі канапки для сніданку повинні бути солоними. Якщо хочеться чогось солоденького - приготуйте вафлі.

Здивовані, як це вафлі можна назвати корисними? Так як і для хлібу, тісто для вафель може бути дуже різним, зокрема, цільнозерновим, з великою кількістю клітковини і малою кількістю білого борошна та цукру. Приготуйте власноруч, якщо маєте бажання і час, або пошукайте корисний варіант заморожених вафель, після чого доповніть їх смачною та корисною начинкою.

Підсмажте дві цільнозернові вафлі на сухій пательні. Змастіть їх грецьким йогуртом, зверху викладіть скибочки свіжої полуниці. Можна також накрити одну вафлю другою, розмістивши начинку всередині, зробивши такий-собі сендвіч.

Вафлі з полуницею

Овочевий сендвіч з песто та тофу

Яйця є гарним білковим продуктом для сніданку, але вони не підходять, якщо ви відмовилися від продуктів тваринного походження. У такому випадку на заміну приходить тофу — веганський продукт, який містить багато білка і навіть трохи клітковини.

Щоб приготувати ситний веганський сніданок, підсмажте на пательні товстий шматок тофу, посипаний харчовими дріжджами, сіллю та перцем (приблизно по 5 хв з кожного боку). Підсмажте на грилі чи сухій пательні цільнозерновий хліб, мафін чи булочку, після чого змастіть песто. Викладіть на хліб скибочки свіжого помідору, жменю руколи, додайте тофу та накрийте іншою скибочкою хліба. Готово.

Овочевий сендвіч з песто та тофу

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.