Ідеї для ситних і корисних канапок

Канапка - гарна ідея для сніданку або перекусу, якщо зробити її ситною та корисною. Спробуйте кілька перевірених і нетривіальних рецептів.

Справжні королі канапок - данці. Саме вони винайшли Smørrebrød - ситну канапку із житнього хліба з різноманітними начинками. Із них навіть роблять торт-сендвіч.

До вашої уваги кілька варіантів, які потішать і око, і шлунок. Можна завчасно приготувати канапки з різними начинками або просто викласти підготовані інгредієнти на стіл і запропонувати всім, хто зібрався попоїсти, власноруч зібрати канапку до смаку.

Смьоррєброди

Картопляна канапка з маринованою цибулею

Дуже проста канапка, основна таємниця якої полягає в маринованій цибулі. А готується вона так: змішайте у банці ¼ склянки оцту з 1 ч.л. меду, додайте по 0,5 ч.л. солі та насіння фенхелю чи кмину. Тонко наріжте червону цибулю і залийте кип’ятком. Перекладіть у банку з оцтом. Через півгодини смак у цибулі стане просто неперевершеним. Викладіть на підсушений житній хліб скибочки вареної картоплі, додайте зелень, заправку з авокадо, а зверху викладіть мариновану цибулю.

Картопляна канапка з маринованою цибулею

Канапка з яєчним салатом

Зваріть 4 яйця. У великій мисці змішайте 4 ст.л. йогурту, 1 ч.л. каррі та дрібку солі. Спробуйте і додайте сіль та перець за смаком. Подрібніть яйця і змішайте із заправкою. Подавайте на житньому хлібі, додавши помідор черрі, паростки та зелену цибулю.

Канапка з яєчним салатом

Намазка з солодкого перцю та розмарину

Ця заправка у поєднанні з канапкою працює як паштет-намазка, а з макаронами - як смачний та корисний соус. Для приготування намазки розігрійте духовку до 200 градусів. Розріжте 3 великих солодких перці навпіл, видаліть насіння, викладіть на деко і запікайте протягом 40 хвилин. Охолодіть, додайте півсклянки соняшникового насіння, дрібку солі та перцю і протягом кількох хвилин посмажте на середньому вогні. Зніміть з перцю шкірку, наріжте та викладіть у блендер. Додайте насіння, 2 ст.л. лимонного соку, 2 гілочки розмарину і збийте до консистенції пюре. Такий паштет може зберігатися до 2 тижнів у закритому скляному посуді у холодильнику.

Намазка з солодкого перцю та розмарину

Паштет з фети та лимону

Смачну та легку намазку з фети можна додати до тостів, хлібців, крекерів, піти, лавашу або використати як начинку для рулетиків з баклажанів чи цукіні. Для її приготування збийте у блендері до однорідної консистенції 1 склянку сиру фета, 1 ст.л. лимонної цедри, 1-2 ст.л. лимонного соку, 1 зубчик часнику (попередньо подрібнений). Спробуйте і додайте ще трохи лимонного соку та жменю свіжої зелені, щоб паштет був менш солоним. При подачі доповніть канапки чи рулетики з сирною намазкою оливковою олією, перцем та лимонною цедрою.

Канапки з паштетом із фети та помідорами

Тости з буряком

Дуже простий і смачний рецепт з серії канапок нашвидкуруч. Єдина умова - потрібно завчасно запекти буряк. Це можна зробити і напередодні: печені овочі можуть зберігатися у холодильнику кілька днів.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Буряк помийте, запікайте протягом 1 години, не закриваючи фольгою, до м’якості - ніж повинен легко входити всередину буряка. Охолодіть, наріжте на скибочки і збийте до консистенції пюре у блендері з 2 подрібненими зубчиками часнику, 1 подрібненим перцем чилі, 250 г натурального йогурту, 2-3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. заатару, сіллю та перцем за смаком. Подавайте на теплому житньому хлібі, доповнивши скибочками авокадо та оливковою олією.

Тости з буряком

Тости з виноградом, сиром і грецькими горіхами

Розігрійте духовку до 180 градусів. Червоний виноград без кісточок (приблизно 2 гілочки) полийте 1 ст.л. оливкової олії і посипте морською сіллю. Запікайте протягом 20 хвилин, поки виноград не почне давати сік, охолодіть. Тим часом збийте вінчиком або у блендері 200 г м’якого сиру фета або 150 г сиру філадельфія.

На середньому вогні розігрійте 2 ст.л. кокосового цукру (пару хвилин), додайте грецькі горіхи (200 г) і посмажте. Намастіть на хрусткі тости сир, викладіть виноград і грецькі горіхи, полийте виноградним соком, що залишився після запікання ягід.

Тости з виноградом, сиром і грецькими горіхами



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.