Чому їсти один раз на день — це погана ідея

Надто суворо обмежувати себе у харчуванні не є настільки здорово, як може здаватися на перший погляд. Безперечно, для схуднення важливо знайти здоровий баланс спожитий і спалених калорій, але не менш важливо їсти достатню кількість поживної їжі протягом дня. Їжа забезпечує організм нутрієнтами, необхідними для нормальної роботи. При харчуванні 1 раз на день, важко забезпечити можливість отримати усі потрібні поживні речовини.

Тим не менш, дуже багато так званих експертів пропагують культуру токсичного харчування, пропонуючи кардинальні методи, які ніби повинні допомогти швидко схуднути. Одна з таких пропозицій — їсти 1 раз на день. Так, таким чином можна обмежити кількість калорій, а споживання меншої кількості калорій приведе до схуднення. Але харчування 1 раз на день завдає організму значно більше шкоди, ніж користі. До того ж, таке обмеження у довготривалій перспективі суттєво ускладнить схуднення і життя.

Люди їдять салат

Одноразове харчування приводить до переїдання

Якщо термін “калорії” є вимірюванням енергії, то не даючи своєму організму достатню кількість калорій ви обмежуєте кількість енергії, яка йому необхідна для повноцінного функціонування.

Харчування 1 раз на день спочатку вимагає від вас утримання, а потім приводить до переїдання — це одна з найгірших схем, якщо ви намагаєтеся схуднути, та і взагалі вести здоровий спосіб життя. Коли ви нарешті доберетеся до свого дозволеного прийому їжі, то буде дуже важко вчасно зупинитися, адже ваш організм був позбавлений їжі цілий день. Окрім того, тілу дуже важко впоратися з великою кількістю їжі одночасно.

Ви не відчуєте результату від обмеження добової калорійності раціону, якщо їх усі з’їсте за один раз. Особливо, якщо надавати перевагу малопоживним продуктам, наприклад, жирній їжі та обробленим закускам, заспокоюючи себе, мовляв, я ж і так цілий день не їв.

Бургери у руках

Одноразове харчування сповільнює метаболізм

Якщо ви тривалий час не їсте, обмін речовин сповільнюється, щоб заощаджувати енергію. Це може звести нанівець будь-які спроби скоротити кількість калорій. Без швидкого обміну речовин схуднути набагато важче. 

Замість того, щоб використовувати те, що потрібно організму, при споживанні їжі, а потім позбавлятися зайвого, тіло буде зберігати спожиті калорії у вигляді жиру, щоб забезпечити собі запас палива, яке воно зможе використовувати за відсутності живлення.

Замість радикальних методів, краще звернути увагу на продукти та звички, які прискорюють метаболізм.

Жінка їсть страву

Одноразове харчування приводить до різних збоїв у роботі організму

Разом зі сповільненням обміну речовин та посиленням відчуття голоду, почнуть виникати інші негативні побічні ефекти, якщо ви не будете забезпечувати організм необхідними нутрієнтами.

Серед інших негативних наслідків: падіння рівня цукру у крові, нестача поживний речовин, що спричиняє слабкість, сонливість, проблеми з концентрацією, переїдання (коли ви нарешті їсте), коливання настрою, проблеми з серцем, випадіння волосся та погіршення стану шкіри, непереносимість холоду та багато всього іншого.

Приготування страви

Дефіцит поживних речовин

Одна з основних причин, чому одноразове харчування не підходить нікому — недостатня поживність раціону. Якщо їсти тільки 1 раз на день, то, ймовірніше за все, ви будете обирати висококалорійні страви з малим вмістом нутрієнтів, наприклад, пасту чи тваринні білки, що містять багато жиру. Це тому, що рівень глюкози падає до такого низького рівня, що тіло відчайдушно прагне швидких вуглеводів, щоб негайно отримати заряд енергії.

Та і взагалі лише за один прийом їжі важко забезпечити споживання різноманітних продуктів і страв, що містять усі потрібні нутрієнти.

Звісно, усе індивідуально, але зазвичай бажано їсти кожні 3-4 години невеликими порціями (чи хоча б тричі на день), рівномірно розподіляючи поживність та калорійність протягом дня. Слід подбати не лише про кількість, а про якість їжі, і зважати на індивідуальні потреби в енергії відповідно до способу життя.

Жінка їсть овочі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.