Небезпечні способи схуднення

Дієти від топ-моделей, детокс-напої, очищення соками, популярні програми для схуднення. Дуже важко встигнути за всіма способами, які щодня обіцяють позбутися зайвої ваги. Звісно, набагато привабливіше спробувати якийсь сумнівний метод, що обіцяє схуднути за тиждень, ніж зрозуміти, що не можна отримати результат без здорових звичок у харчуванні та регулярної фізичної активності.

Давайте дізнаємося про одні з найбільш шкідливих способів схуднення, від яких слід відмовитися просто зараз.

Салат з нутом

Відмова від сніданку / обіду / вечері

Здавалось би, так просто — відмовитися всього від одного прийому їжі, і вже спожити менше калорій. По-перше, це може бути небезпечно. По-друге, навряд чи ви довго витримаєте або не з’їсте натомість щось більше калорійне та шкідливе, щоб компенсувати пропущену страву.

Багато людей думає, що відмова від сніданку, обіду та вечері допоможе швидко схуднути, але насправді ніщо не є настільки далеким від істини. Метаболізм можна порівняти з вогнем: щоб він розгорівся, його потрібно запалити. А щоб зберегти жар, потрібно підкидати невелику кількість дров час від часу. Подібно працює і обмін речовин. Ситний сніданок розпочинає процес, а споживання їжі регулярно помірними порціями дозволяє його підтримувати. Регулярне споживання їжі з рівномірними проміжками допомагає регулювати відчуття голоду та насичення, що дозволяє контролювати розмір порції і не переїдати, а отже не споживати більше калорій, ніж потрібно.

Приготування смузі

Детокс замість здорового харчування

Кваліфіковані дієтологи погоджуються, що детокс для схуднення не тільки не є ефективним у довготривалій перспективі, а ще й може бути шкідливим для здоров’я.

Детокс - це не більше, ніж маркетинговий хід, щоб спонукати користувачів купувати продукт та слідувати тенденції. Організм не потрібно очищувати: це те, що наша печінка робить щодня. Коли люди починають детокс і відмовляються від нормальної їжі, то вони також позбавляють себе поживних речовин. Це може привести до зниження енергії, низького рівня цукру у крові та погіршення самопочуття. А при заняттях спортом, це взагалі загрожує запамороченнями. Їжа має критичне значення для стабільного рівня енергії та цукру у крові, тому замість очищення, краще зосередитися на складанні раціону, багатого на корисні поживні продукти.

Втрата ваги від детоксу є нестійкою і, до того ж, може мати незворотний руйнівний вплив на організм. Більшість людей, які використовують детокс для схуднення, як тільки починають бачити результати, починають вважати це ефективною стратегією і продовжують відмовлятися від збалансованої їжі, що стає небезпечно. До того ж, як тільки ви повернетеся до звичного харчування, повернеться і зайва вага. Замість програми детоксу краще звернутися до дієтолога, щоб отримати професійні рекомендації щодо збалансованого раціону та фізичних навантажень.

Запечені овочі

Пігулки для схуднення

Дехто може відчути переваги від пігулок для схуднення, однак це має бути рекомендація лікаря. Також, слід бути дуже обережними з вибором препаратів та дозуванням.

Незалежно від того, чи це ліки, які відпускаються за рецептом, чи медична процедура для схуднення, вони можуть не мати довготривалих результатів, особливо, якщо ви хочете позбутися жиру на животі. Звісно, набагато простіше випити пару пігулок, ніж змінити свої харчові звички. Втім, таким чином ви будете покладатися на ліки, а не прагнути покращити загальний стан здоров’я за  рахунок здорової дієти, а це дуже швидко приводить до дефіциту вітамінів та поживних речовин. Так, завдяки медичним рішенням можна отримати швидкий результат, але він не є стійким у довготривалій перспективі, а також може мати багато ризиків для здоров’я.

Авокадо тост

Тривале голодування

Хоча багато людей відмічають ефективність інтервального голодування, це може бути небезпечним способом схуднення, якщо не дотримуватися рекомендацій. Якщо ви не впевнені, як правильно, проконсультуйтеся з лікарем або дієтологом, перш ніж використовувати цей спосіб. Інтервальне голодування працює, оскільки ви споживаєте менше калорій. Однак, якщо голодувати занадто довго, ваш організм не отримуватиме потрібну кількість поживних речовин. Гадаємо, зайвий раз не потрібно нагадувати про наслідки дефіциту вітамінів, мінералів та поживних речовин, необхідних для злагодженої роботи організму.

Лосось з овочами



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.