Що таке дієта воїна

Книга “Дієта воїна” Орі Хофмеклера вперше вийшла у 2002 році та одразу ж стала бестселлером. З тих пір декілька разів була перевидана, отримала масу позитивних відгуків, а також неодноразово ставала об’єктом дискусій дієтологів зі всього світу. Давайте більше дізнаємося про незвичайну систему харчування, яка чудово підійде тим, хто розраховує на швидкий результат.

Книга "Дієта воїна"

Про автора

Автор книги, дипломований художник Орі Хофмеклер, у свій час служив у ізраїльському спецназі. Там він зацікавився феноменом неймовірної витривалості римських легіонерів, які тренувалися щодня по декілька годин та активно приймали участь у битвах. Після служби він присвятив декілька років вивченню дієтології, фізіології, біохімії та військової історії. Хофмеклер прийшов до висновку, що контрольоване голодування позитивно впливає на людину: воно здатне очистити організм, ефективно спалювати жир, налагодити роботу обміну речовин.

Орі Хофмеклер

Основні принципи

Дієта воїна має на увазі, що людина буде вести активний спосіб життя: автор не змушує читачів займатися спортом кожного дня, але потрібно збільшити кількість фізичних навантажень. Наприклад, слід відмовитись від особистого транспорту і більше ходити пішки, а замість ліфту підійматися по сходах.

В основі методики лежить ще одне залізне правило: від сніданку і обіду доведеться відмовитись, але ввечері можна ситно повечеряти. Режим харчування розбитий на 2 фази: голодування і переїдання, 20 годин на добу потрібно голодувати і 4 години їсти. Фаза голодування має на увазі неповну відмову від їжі: у цей час дозволено пити фреші або їсти свіжі фрукти, овочі, горіхи. Ввечері наступає фаза переїдання. Під час неї можна їсти практично все, але в певному порядку: спочатку клітковину (овочі), потім білки та жири, а в кінці вуглеводи. Приємний бонус: обмежень щодо кількості споживаної їжі перед сном немає.

Боул з овочами та бобовими

Під час служби у спецназі Орі помітив, що пропускання їжі протягом дня позитивно впливає на його самопочуття. Пізніше він з’ясував, що римські легіонери, японські самураї, казаки та непальські маорі не їли протягом дня, а перед сном дозволяли собі ситну вечерю.

Вечеря на дієті воїна повинна не сильно відрізнятися від прийому їжі справжнього воїна. Очевидно, що легіонери та самураї не їли перед сном піцу та печиво. Надавати перевагу потрібно натуральній і простій їжі: м’ясу, овочам, фруктам, каші, горіхам.

Жінка піднімає штагу

Результати

Автор книги вважає головною перевагою воїна потужну детоксикацію та ефективне спалювання жиру. “Недоїдання (або контрольоване голодування) запускає цілющий процес двома основними шляхами: по-перше, у вас з’являється більше невикористаної енергії, оскільки вона не витрачається на травлення їжі, а по-друге, процес детоксикації відбувається під час цієї фази як частина зцілення та збереження здоров’я”, - вважає автор методики.

А завдяки підвищенню чутливості до інсуліну жир на цій дієті спалюється набагато швидше, навіть без зниження калорійності раціону. Цей факт також довели вчені з Louisiana State University: вони виявили, що короткочасні періоду голодування покращують окислення жирів. Дослідження також спростувало поширений міф про те, що споживання їжі перед сном сприяє набору ваги.

Щоб дотримуватись принципу харчування воїна, слід володіти залізною силою волі. Ті, хто поки не готовий жертвувати сніданком або обідом, можуть спробувати харчуватись за системою декілька днів - результат не змусить себе чекати.

 Чоловік готує салат



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.