Споживання їжі помірними порціями є ефективнішим за інтервальне голодування

Робота над схудненням часто сповнена в однаковій мірі як розчаруваннями, так і перемогами. Незалежно від того, чи ви тільки починаєте, чи вже давно на цьому шляху, важливо знати, які кроки є найбільш продуктивними, коли мова йде про дієту.

Згідно з новим дослідженням, опублікованим в Journal of the American Heart Association, споживання їжі меншими порціями є кращим для схуднення, ніж інтервальне голодування.

Стейк

Дослідження вивчало зв’язок між змінами ваги та проміжком часу від першого до останнього прийому їжі. У ньому взяли участь  майже 550 дорослих віком від 18 років. Протягом 2 років до початку дослідження учасники мали принаймні одне вимірювання зросту та ваги. Середній індекс маси тіла добровольців становив 30,8, що вважається ожирінням.

Учасники дослідження відстежували час кожного прийому їжі, сну та пробудження кожного дня за допомогою програми під назвою Daily24. Вони отримували текстові повідомлення, електронні листи та сповіщення, щоб не забувати про використання програми.

Розрахунок часу сну та режиму харчування людей дозволив групі дослідників виміряти проміжки часу від першого прийому їжі до останнього, від пробудження до першого прийому їжі та від останнього прийому їжі до сну. Вони змогли точно визначити середні дані для кожного окремого учасника.

Салат

Що ж у результаті? Як було встановлено, час прийому їжі не був пов’язаний зі змінами ваги протягом усього періоду спостереження, який охоплював 6 років. Проміжок часу від першого до останнього прийому їжі за день, від прокидання до сніданку, від останнього перекусу до сну, а також загальний час сну — усе це потрапояє до цих параметрів.

Втім, кількість щоденних великих трапез, які складали близько 1 000 ккал, і середніх — від 500 до 1 000 була пов’язана зі збільшенням ваги протягом 6-річного періоду дослідження. З іншого боку, споживання страв мешншого розміру, які в середньому містили до 500 калорій, було пов’язане зі схудненням.

Як бачимо, більш помірне харчування меншими порціями є більш ефективним способом контролю ваги і схуднення, ніж інтервальне голодування.

Бургер



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.