Як приготувати ідеальний омлет

Здавалось би прості речі часом даються нам важче за інші. Наприклад, приготувати смачний омлет не завжди виходить з першого разу. Давайте спробуємо з’ясувати, що потрібно для ідеального омлету і як його готувати.

Омлет

Скільки яєць потрібно

Яєць потрібно стільки, скільки завгодно. 3,4,5,10, хоча б 1. Залежно від величини вашої родини або від того, наскільки ви зголодніли. Основне у процесі - акуратно збити їх вилкою, не захоплюючись: важливо не зруйнувати структуру яйця і не приготувати безе.

Яйця

З чим збивати

Поки ви збиваєте яйця, ні солі, ні перцю, ні вершків, ні сиру додавати не потрібно - ще встигнете. Краще у цей час розтопити вершкове масло на пательні. Тільки будьте обережні: масло дуже швидко нагрівається і починає горіти. Якщо боїтеся пропустити цей момент, додайте до вершкового масла трохи олії.

Омлет з додатками

Як смажити і коли перегортати

Коли масло розтане, омлет потрібно посолити і поперчити за смаком. Смажити яйця потрібно на повільному вогні - щоб білок не пересмажився і сильно не згорнувся. Коли краї схопляться, акуратно згорніть омлет у трубочку або конвертик за допомогою пластикової лопатки. Потім перегорніть його і збільшіть вогонь до максимуму. Дайте омлету пару секунд підрум’янитись - середина при цьому повинна залишатися трохи недоготованою.

Приготування омлету

Готуємо омлет з авокадо

  • Яйця - 3 шт.

  • Сіль - дрібка.

  • Перець - за смаком.

  • Авокадо - ½ шт.

  • Вершкове масло - 1 ст.л.

Розбийте яйця в миску, збийте їх вилкою. Розігрійте пательню і розтопіть вершкове масло, зменшіть вогонь. Поперчіть і посоліть омлет за смаком, влийте яйця у пательню та смажте на повільному вогні. Коли омлет схопиться, акуратно згорніть його у трубочку або конвертик та перегорніть. Збільшіть вогонь та підрум’яньте протягом 10 секунд. Перекладіть готовий омлет на тарілку, наріжте половинку авокадо і подавайте.

Омлет з авокадо



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.