Салати, які їдять француженки влітку

Взимку та влітку француженки ходять у спортзал не для того, щоб схуднути, а тому, що це корисно. Ранкові прогулянки з дитиною до школи або вечірні від офісу додому - ось, що дозволяє їм спалювати зайві калорії без подвигів на тренажерах, а значить, добре себе почувати та неперевершено виглядати у джинсах-скінні.

Цей помірний підхід поширюється і на дієти. Тут не прийнято радикально перекроювати меню, повністю вилучаючи з раціону шкідливі продукти - можна все, у тому числі жирні йогурти, солодощі і хліб. Головне, дотримуватися помірності у розмірі порції і частоті прийомів їжі. Дуже по-французьки, наприклад, обмежити кількість хліба під час обіду в будні, але не пропустити келих шампанського і лимонний тарт у вихідні.

Влітку француженки намагаються урізноманітнити меню сезонними овочами та фруктами, тому найпопулярнішою стравою на обідньому столі парижанки стає величезна миска салату. Щоб зробити салат цікавішим і різноманітнішим, француженки намагаються кожного дня “грати” з інгредієнтами.

Давайте і ми дізнаємося рецепти найпопулярніших французьких салатів на кожний день, щоб надихнутися на кулінарні звершення.

Француженка

Салат з інжиром та козячим сиром

Змішайте в боулі руколу, козячий сир, 2-3 нарізаних інжири, трохи листя базиліку. Додайте заправку з оливкової олії, червоного бальзамічного оцту, прованських трав і меду. Подавайте з келихом білого вина.

Салат з інжиром та козячим сиром

Норвезький салат з лососем, яйцем і фрізе

Змішайте у боулі великий пучок руколи, салат фрізе, шматочки лосося, нарізаний авокадо, подрібнену цибулю-шалот, чотири покришених яйця та кріп. Заправте дресінгом з оливкової олії, меду, яблучного оцту, солі та перцю.

Норвезький салат з лососем, яйцем і фрізе

Нісуаз

Наріжте та викладіть в боул 2 яйця, 20 помідорів черрі, баночку консервованого тунця, 2-3 анчоуси, перець, 15 маслин і 4 редиси. Заправте дресінгом з оливкової олії, 1 ч.л. гірчиці, 2 ст.л. винного оцту, солі та перцю.

Нісуаз

Салат з креветками і спаржею

Обсмажте креветки з часником і травами, а спаржу зваріть до стану аль-денте. Змішайте у боулі руколу, спаржу, креветки, бальзамічний оцет, оливкову олію та мед. Подавайте, трохи поливши бальзамічним оцтом з ароматом трюфелів.

Салат з креветками і спаржею

Салат з зелених овочів

Покладіть в боул ківі, авокадо, стручкову квасолю, свіжий горошок, салат ромен, шпинат, огірки, зелений перець і броколі. Додайте заправку з червоного оцту, оливкової олії, часника та розмарину.

Салат з зелених овочів

Цезар

Змішайте в боулі листя салату айсберг і ромен, шматочки курки на грилі, жменю хлібних сухариків, крупно натертий пармезан. Заправте соусом тартар, чавленим часником, лимонним соком, сіллю та перцем.

Цезар

Грецький салат

Наріжте та покладіть у боул салат латук, 4 помідори, огірок, жовтий перець, 15 оливок каламата, великий шматок сиру фета, тонко нарізані червону цибулю та 2-3 листочки м’яти. Заправте оливковою олією, сіллю, перцем і винним оцтом.

Грецький салат



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.