Смачні поєднання продуктів

Що спільного має селера і хумус? А рожевий перець і гіркий шоколад? Усі вони живуть на різних полицях, але, якщо зібрати їх разом, утворюють неочевидні, та смачні гастрономічні поєднання. Давайте запам’ятаємо собі пару цікавих поєднань продуктів.

Хумус і селера

Хумус - традиційна страва мешканців Середземномор’я та країн Близького Сходу. До його складу входять 4 основні інгредієнти: нут, кунжутна паста тахіні, оливкова олія та лимонний сік. Традиційно хумус їдять у чистому вигляді. Можна - з пітою, а можна - з паличками селери.

Хумус із паличками селери

Буряк та козячий сир

Набрид твердий сир? Беріть козячий. А на додачу до нього запечіть буряк і зробіть класичну французьку закуску. А вже на тарілці можна додати до них ще руколу та горіхи.

Салат з буряком та козячим сиром

Груша та сир горгонзола

Груша асоціюється у вас виключно із підвечірком з дитинства? Час змінити це уявлення. Грушу можна запекти з сиром горгонзола або навіть зробити з неї начинку для чізкейку. А ще це поєднання продуктів добре підходить для піци. Шкода, що таку не пропонували у шкільній столовій.

Приготування піци з грушею та блакитним сиром

Хамон і диня

Melon con jamon - популярна іспанська закуска. В’ялений солонуватий смак хамону добре поєднується з солодкавістю дині. Видів подачі melon con jamon є декілька. Простий - нарізати диню кубиками і зверху до кожного причепити за допомогою шпажки хамон. Складніший варіант - обгорнути шматочки дині хамоном. Втім, від перестановки інгредієнтів смак не зміниться, тільки вигляд.

Закуска Melon con jamon

Хурма та твердий сир

Сезон хурми починається восени та триває до весни. За цей час їсти її тільки як фрукт може набриднути. Хурму можна додати до салату з креветками або качиної грудинки, приготувати з нею панакоту чи тарт. А простий і швидкий варіант - поєднання плоду з твердим чи напівтвердим сиром. Можна нарізати їх і покласти на тост, посипавши зверху мікрозеленню.

Сендвіч з хурмою та сиром

Батат і авокадо

Це неочевидне поєднання вже давно полюбили шеф-кухарі модних кафе. Подати його можна як до сніданку, так і до вечері. Приготувати таку страву не важко вдома. Розріжте батат навпіл і запечіть його в духовці, а поки він запікається, приготуйте соус з авокадо, розім’явши його і додавши лимонний сік. Викладіть отриману масу на готовий батат, зверху посипте подрібненою червоною цибулею.

Печений батат з авокадо

Селянський хліб і крем-сир

Забудьте про канапки на нарізному батоні. Кілька років тому популярним став селянський хліб - artisan bread. Тісто для нього роблять на натуральних заквасках, а після хлібини випікають у печі. Відріжте шмат такого хліба, намастіть крем-сиром. Єдина проблема - дуже важко зупинитися.

Тост із крем-сиром

М’ясо та розмарин

Ні, це не маленькі соснові гілочки, це ароматна приправа - розмарин. Його запах і смак розкриваються під час термічної обробки, позаяк його додають при приготуванні гарячих страв. Розмарин дуже добре поєднується з м’ясом. Втім, якщо хочете приготувати стейк з риби або запекти цілу дорадо, теж сміливо додавайте пару ароматних гілочок.

Стейк із розмарином

Гіркий шоколад і рожевий перець

Перець додавали у шоколад ще майя та ацтеки. І сьогодні це поєднання продуктів використовують багато шоколатьє. Рожевий перець - пряний, але не гострий. З гірким шоколадом він утворює надзвичайний дует. А якщо захочеться чогось гарячішого, то з каєнським перцем десерт також знайдеться.

Шоколад, рожевий перець і гімалайська сіль

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.