Які симптоми свідчать про те, що потрібно схуднути

Вага і фігура — особиста справа кожного. Якщо вам не подобається позначка на вагах, можна внести деякі змінити до свого раціону та фізичної активності, якщо ваc все влаштовує, то не обов’язково щось міняти, щоб відповідати загальноприйнятим нормам краси. Але є випадки, коли надмірна вага ставить під загрозу здоров’ю. Не завжди легко розпізнати попереджувальні ознаки, тому запам’ятайте деякі з основних симптомів, які свідчать про те, що слід задуматись про схуднення.

Багато хто орієнтується на відображення у дзеркалі і на тому, як добре сидить одяг, щоб вирішити, чи потрібно схуднути. Але зайва вага є фактором ризику багатьох захворювань. Знання небезпечних симптомів може допомогти виявити проблеми до їх загострення. Давайте дізнаємося більше.

Чоловік і ваги 

Високий тиск

Одним з найбільш поширених хронічних захворювань людей із зайвою вагою є артеріальна гіпертензія. Цей стан створює ризик інсульту, хвороб серця, нирок, тощо.

Хоч є багато ліків, які можна приймати для лікування високого тиску, одна з найбільш важливих та ефективних речей, щоб його контролювати — схуднення. Якщо лікар виявив у вас зростання артеріального тиску (або якщо ви перевіряєте самостійно і помічаєте, що він регулярно високий), настав час задуматися про дієту та фізичну активність.

 Тост з яйцем та авокадо

Позитивний аналіз крові на високий рівень холестерину чи переддіабет/діабет

Важливість регулярних медичних оглядів полягає у тому, що лікар може визначити, чи потрібні вам аналізи крові на визначення переддіабету, діабету та високого рівня холестерину. Це серйозні хронічні захворювання, які можуть привести до пошкодження нирок, нервів та зору, а також захворювань крові і серцевих судин, тощо. 

Гарна новина полягає у тому, що ці стани здоров’я можна контролювати, прийнаймні частково, позбувшись завої ваги та дотримуючись рекомендацій щодо фізичної активності.

 Приготування смузі

Хропіння

Апное сну — це медичний стан, який характеризується порушенням дихання під час сну, і одним із найбільших факторів ризику є зайва вага. Апное сну приводить до погіршення якості відпочинку, що спричиняє денну втому та підвищення ризику хронічних захворювань, зокрема високого тиску та діабету. Отже, якщо ви чи ваш партнер скаржитесь на хропіння — слід задуматись про схуднення.

 Різні страви

Відчуття болю та надмірного навантаження на тіло

Зайва вага робить вас важчими, що створює більше навантажерня на тіло. Більше навантаження на суглоби та хребет, а це значить, що м’язам потрібно більше працювати, щоб підтримувати поставу та рухати тілом. Як наслідок, зайва вага може спричинити біль: у колінах, попереку чи інших місцях. Будь-який новий біль, причина котрого вам не зрозуміла, слід обговорити з лікарем, і якщо він визначить, що винна у всьому зайва вага — час задуматися про схуднення.

Чоловік їсть бургер 

Проблеми у виконанні повсякденних завдань

Якщо ви звикли до певного темпу життя, але раптом виявляєте, що виконувати повсякденні завдання стає все складніше, можливо, з вашим тілом і здоров’ям щось не так.

Якщо ви відчуваєте проблеми з тим, щоб пройти відстань від дому до зупинки, піднятися сходами, не відчуваючи задишки, тощо, настав час перевірити, чи не винна у тому зайва вага.

 Салат

Почніть з невеликих змін

Тепер, коли відомі ознаки того, що слід схуднути, потрібно вибрати правильну стратегію, щоб розпочати цей процес. Одразу все змінювати кардинально, вдаючись до дуже суворої дієти та інтенсивно тренуючись щодня, може бути важко, позаяк, починайте з менших кроків.

Наприклад, один зі способів збільшити розхід калорій протягом дня — додати побільше руху у повсякденні завдання: прибирання, прогулянка, навіть набір тексту чи просто рухи під музику. Наприклад, паркуйтесь подалі від входу до магазину, коли їдете за продуктами, чи пройдіть на одну зупинку більше, перед тим, як сісти у громадський транспорт, обирайте сходи замість ліфта. Якщо ваша робота передбачає сидіння за столом протягом більшої частини дня, облаштуйте робоче місце таким чином, щоб була можливість працювати стоячи. Під час телефонної розмови та перерви на каву, постійте чи походіть. Такі зміни не вимагатимуть надзвичайних зусиль, втім, якщо вони стануть регулярними та комплексними, то матимуть позитивний вплив на вагу і здоров’я. Потім можна переходити до чогось ще, за потреби поступово збільшуючи навантаження.

 Приготування лосося



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.