Що відбувається з організмом, коли ми їмо груші

Важко зустріти людину, яка не любила б груші - завдяки різноманіттю сортів, які відрізняються один від одного відтінками смаку, соковитістю та щільністю, кожний може знати собі фрукти до смаку. Ще одна причина купувати груші частіше, окрім гастрономічної - їх користь для здоров’я.

Груші

Коли корисно їсти груші

Завжди. За терміном достигання бувають літні, осінні та зимові груші, позаяк сезонність у цих фруктів є дуже довгою. І незалежно від пори року за вікном, сортові груші багаті на антиоксиданти, вітамін С, калій та харчові волокна. Сучасні дослідження довели, що коли ви їсте груші, отримуєте ряд переваг для організму.

Талія стає тоншою

Груші справді можуть допомогти схуднути - доведено групою вчених з університету штату Флорида. У рандомізованому контрольованому досліджені, яке тривало 12 тижнів, прийняли участь 40 чоловіків та жінок віком від 45 до 65 років. Тим, хто регулярно їв 2 груші середнього розміру, вдалося більше схуднути, порівняно з контрольною групою, яка пила склянку напою рівноцінної калорійності. Вчені зазначають, що дієтичний ефект груші пов’язаний з впливом фрукту на метаболізм, а не зі зменшенням споживання калорій.

Салат з грушею

Покращується травлення

Усе завдяки тому, що груші - особливо тверді їх сорти - дуже багаті на харчові волокна та поліфеноли, що м’яко стимулюють роботу кишківника. Інакше кажучи, ті, хто їсть груші кожного дня, про проблеми з травленням можуть забути.

Знижується ризик цукрового діабету

Доведено масштабним дослідженням, проведеним у США а період з кінця 80-х до початку 00-х. Виявилося, що регулярне споживання груш (та яблук, але зараз не про це) значно знижує ризик розвитку діабету 2 типу у людей всіх вікових груп.

Коктейль з грушею

Чи потрібно чистити груші

Питання, наскільки корисними є чищені груші, часто хвилює молодих батьків: часом нагодувати дітей м’якоттю фруктів - єдиний спосіб переконати їх їсти плоди. У дієтологів є однозначна відповідь: груші та яблука потрібно їсти зі шкіркою. У такому випадку ви отримуєте максимальну користь від фруктів.

Різні сорти груш

Організм краще бореться з оксидативним стресом

Більша частина антиоксидантів, що містяться у груші, зосереджена саме у шкірці. І зрізаючи її, ви позбуваєтесь від досить важливого джерела фруктових поліфенолів, які захищають організм від вільних радикалів та знижують оксидативний стрес.

Імунітет стає міцнішим

Неймовірно, але факт: єдиний вітамін, який міститься у грушах - вітамін С. Проте його там так багато, що пара фруктів на добу хоча б 3 рази на тиждень повністю задовольнять потребу організму в аскорбіновій кислоті. Більше всього вітаміну С міститься у шкірці груші, позаяк фрукт краще не чистити.

Пиріг з грушею

Чи можна їсти груші під час дієти

Не тільки можна, а й потрібно. У 2003 році вчені з Федерального університету Ріо-де-Жанейро провели дослідження, у ході якого з’ясували, що додавання до щоденного раціону 3 груш між 3 прийомами їжі може допомогти схуднути навіть без зменшення калорійності раціону.

Кекси з грушею

Чому не можна їсти груші натщесерце

У всьому винен високий вміст клітковини, який робить груші помічниками травлення. Річ у тім, що продукти, багаті на грубу клітковину, подразнюють слизову шлунку та кишківника, якщо їсти їх натщесерце. Це може спровокувати болі у животі, спазми та посилити природну перистальтику кишківника.

 Багато груш



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.