Що відбувається з організмом, коли ми їмо абрикоси

Багато хто вважає, що свіжі абрикоси добре їсти перед, замість і після десерту, а курага - чудова альтернатива булочкам, якщо хочеться перекусити. Часто такі переконання є хибними, втім, у даному випадку багато дієтологів погоджуються з тим, що абрикос - виключно корисний фрукт.

Не слід забувати, що попри очевидну користь для здоров’я - в абрикосах багато вітамінів, мікроелементів і корисних кислот - занадто захоплюватися фруктами не слід. Через високий вміст цукру абрикоси (зокрема сушені) протипоказані діабетикам, а їх насичений фруктовими кислотами сік може подразнювати травний тракт. Втім, користь від пари абрикосів на день серйозно перевищує ризики.

Абрикоси

Зміцнення серця та судин

Калію у свіжих абрикосах трохи менше, ніж в бананах, а сушена курага - рекордсмен за вмістом цього мікроелементу. Саме тому кардіологи радять додавати до свого літнього раціону ці сонячні фрукти - всього 100-150 г абрикосів на добу здатні помітно скоротити ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи та знизити рівень так званого шкідливого холестерину у крові.

Курага

Захист печінки

Турецькі вчені встановили виражений зв’язок між регулярним споживанням абрикосів та зниженням ризику стеатозу, тобто ожиріння печінки - правда, поки що тільки у лабораторних щурів. Проте цей зв’язок настільки чіткий, що вже дозволяє дієтологам радити абрикоси усім, хто піклується про здоров’я печінки.

Йогурт з абрикосом

Зниження оксидативного стресу

Завдяки високому вмісту вітаміну С і токоферолів свіжі та сушені абрикоси володіють вираженим антиоксидантним ефектом. До речі, доказом цього є особлива популярність олій та витяжок з цього фрукту у косметичній промисловості. На щастя, абрикосові антиоксиданти працюють не лише на користь шкіри, знімаючи оксидативний стрес у клітинах всього організму.

Половинки абрикосів

Допомога у схудненні

Абрикоси - друзі кожної дівчини на дієті завдяки своїй здатності легко і швидко виводити з організму зайву воду та покращувати травлення. Втім, дієтичний ефект абрикосів легко не помітити, якщо їсти їх кілограмами - пам’ятайте, ці фрукти містять дуже багато цукру.

Абрикоси на тарілці

Готуємо тарт з абрикосом

Для пісочної основи

  • 160 г борошна.

  • 80 г вершкового масла.

  • 50 г цукру.

  • 2 яйця.

  • 2 г солі.

Усі змішати до однорідності, розкачати тісто у коло товщиною 2 мм, перекласти у форму та прибрати у холодильник.

Для сметанної заправки

  • 300 г жирної сметани.

  • 100 г вершків 33% жирності.

  • 80 г цукру.

  • 3 яйця.

Усі інгредієнти ретельно перемішати за допомогою вінчика.

Готову заливку залити у форму з тістом і поставити у розігріту до 170 градусів духовку на 25 хвилин. На готовий охолоджений тарт викласти нарізані абрикоси.

Тарт з абрикосом



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.