Що відбувається з організмом, коли ми їмо мандарин

Не всі знають, що батьківщиною мандарину є Китай. У одному зі східних рукописів, який датується 1178 роком, описані 27 кращих, імператорських, сортів цього фрукту. У багатьох країнах (насамперед англомовних) мандарин відомий як танжерин, завдяки назві міста Танжер у Марокко - першого світового постачальника помаранчевих плодів. Є у фрукту і своє прізвисько - різдвяний апельсин: пік врожайності соковитого плоду припадає на період з листопада по січень.

Миска з мандаринами

Джерело вітамінів

Один фрукт містить 31% від добової норми вітаміну С, який відповідає за зміцнення імунітету та сповільнює процеси старіння. Окрім того, у помаранчевих плодах містяться вітаміни групи В, провітамін А, вітаміни Р і К, аскорбінова кислота і мінеральні солі. Як представник цитрусових, мандарин багатий на фітонциди - речовини, які, як натуральні антибіотики, боряться з хвороботворними бактеріями. Ось чому сік з цього новорічного фрукту допоможе впоратися з температурою і застудою. А ще мандарин чудово очищує легені, що є особливо актуальним для тих, хто курить.

Скибочки мандарину

Фітнес-мандарин

Ніякої загрози для фігури солодкий фрукт не несе, він містить всього 37 ккал. Більше того, згідно з деякими даними солодкий плід помітно прискорює спалювання жирової тканини, не дарма спортсмени за його допомогою сушать м’язи.

Мандарини у подарунковій коробці

Мандаринова шкірка проти апельсинової

Мандарин активно використовують у різноманітних протоколах догляду за тілом: пілінгах і масажах. Олія зі шкірки фрукту підходить для будь-якого віку і практично всіх типів шкіри (особливо для жирної). Спектр застосування: від боротьби з підлітковим акне до глибоких зморшок. А ще, декілька крапель витяжки з мандарину допомагають відновити рельєф шкіри, а значить, позбутися від ненависних усім жінкам целюліту і розтяжок. Для цього можна прийняти 15-хвилинну аромаванну: змішати 3-5 крапель ефірної мандаринової олії з 1 ст.л. морської солі і додати у теплу воду. Або змішати 6-7 крапель з 15 мл масажної олії та масажувати проблемні ділянки до повного всотування.

Мандаринова олія

Мандарини для рапунцель

Вітамін В13, який міститься у мандаринах, зменшує випадіння волосся і сповільнює появу сивини. Для побудови колагену, який відіграє головну роль у рості волосся, є необхідним вітамін С, на який фрукт також багатий. Вітамін С також допомагає засвоєнню заліза - іншого важливого джерела здоров’я волосся. Щоб отримати користь для краси від мандарину, завжди додавайте його скибочки до салатів, соусів для пасти, а також у рецепти курки або риби.

Мандариновий кекс

Посилений контроль

Гарна новина для тих, хто надає перевагу органічній їжі та всерйоз занепокоєний використанням хімікатів у виробництві овочів і фруктів. Мандарини, як і інші цитрусові, не містять нітратів завдяки наявності у складі лимонної кислоти, з якою хімікати не дружать.

Манадрини у листі

Право вибору

Смак мандарину можна визначити на око. Найбільш кислі - приплюснуті плоди, середнього розміру. У них немає кісточок. Великі та товстошкірі фрукти легше всього чистяться, вони кисло-солодкі. Найбільш солодкі та соковиті сорти - дрібні яскраво-помаранчеві клементини. Останні зберігаються довше всіх - понад місяць при температурі +6.

Мандарин

Мандарин-антидепресант

Сучасні методи лікування депресії передбачають використання приємних ароматів їжі в процедурах. Ефірна олія з мандарину визнана одним із найкращих засобів від депресії, безсоння та поганого настрою. Вона допомагає впоратися з важкою життєвою ситуацією та відновити душевну рівновагу.

Жінка чистить мандарин

Мадарин-дзен

Фрукт займає важливе місце у філософії фен-шуй. Мандаринове дерево символізує багатство: активізує наявні накопичення. Саме тому під час святкування китайського Нового року стіл завалюють помаранчевими плодами. Також мандарин, згідно з фен-шуй, володіє властивістю миттєво поглинати будь-яку погану енергію.

 Мандарини до китайського Нового року



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.