У Швеції їжу для людей похилого віку друкуватимуть на 3D-принтері

У будинках для людей похилого віку в Швеції хочуть подавати пенсіонерам їжу, створену за допомогою 3D-принтера. Такі продукти є дуже схожими на справжні. При цьому їх виготовляють з пюре, щоб їжу можна було легко пережовувати.

Друкування їжі на 3D-принтері

У державній організації з інновацій Rise розповіли, що будинки для людей похилого віку щодня зіштовхуються з проблемою змусити підопічних з порушеннями ковтання їсти достатньо. Коли людині стає важко жувати і ковтати їжу, навіть улюблені продукти можуть не викликати апетиту. Люди, які отримують адаптовану їжу часто їдять занадто мало, оскільки страви є для них непривабливими. Близько 8% пенсіонерів у Швеції відчувають труднощі з жуванням або ковтанням.

Жінка старшого віку їсть

Допомогти у цьому може їжа, надрукована на 3D-принтері, яка схожа на справжні продукти (наприклад, курячу ніжку чи суцвіття броколі) , але за консистенцією є ближчою до десерту панна котта. Наразі основна проблема полягає у налаштуванні 3D-принтера, щоб він друкував їжу у потрібній кількості з дотриманням усіх гігієнічних норм.

Їжа у формі саламандри



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.