Як вибрати каву

Усі люблять різну каву, різну піцу і різне вино - і це нормально. Але що робити якщо, приходячи у кав’ярню, не знаєш, який сорт кави вибрати, а спитати бариста соромно? Насправді немає нічого страшного в тому, щоб не знати, яка кава подобається. Давайте дізнаємося, на яку каву звернути увагу, якщо любиш каву з кислинкою або щось солоденьке.

Часто людям буває складно пояснити, яку каву вони люблять. Бариста задають питання, щоб допомогти визначитися з напоєм і знайти саме той смак. Кав’ярні існують, щоб робити людей щасливими, а не присоромлювати і розчаровувати їх, тому не соромтесь просто і детально пояснити, чого ви чекаєте від ідеального горнятка. До вашої уваги питання, які гості задають найчастіше.

Кава у холдері та капучіно

Мені подобається кисла кава

Кава - це ягода, смак якої збалансований природною солодкавістю і гірчинкою. Коли ми описуємо каву і говоримо про відтінки смаку, ми насамперед описуємо його кислотність - саме вона дозволяє розкрити напій. Почати краще з Кенії, приготованої у фільтрі або в Hario V60, а далі вас буде не зупинити.

Приготування кави V60

Я люблю гірку каву

Гірчинка у смаку залежить від різновиду кавового дерева, обсмажки і рецепту приготування. Гірчинка у спешіалті-каві вважається негативним елементом і результатом помилки, тому бариста намагаються її уникнути. Якщо ви любите гірку каву, то потрібно дивитися у бік італійської або французької обсмажки, де зерно за кольором ближче до чорного. У кав’ярні, де готують каву світлої обсмажки, не буде потрібної вам гірчинки.

Найбільш гірка кава - робуста, обсмажена до стану вугілля, яку готували при максимально довгому контакті з водою. Але якщо говорити про арабіку, то краще всього для цього запиту підходить кава з Латинської Америки: це може бути Бразилія, Гондурас або Коста-Ріка.

Зерно робусти

Хочу як в Італії

Важливо розуміти, що в такому випадку ми говоримо про стиль життя, а не про продукт. В Італії прийнята довга обсмажка, яка зводить до мінімуму унікальність смаку зерна, приводячи каву в країні до загальної характеристики. Позаяк її смак не сильно відрізняється від будь-якої кави дуже темної обсмажки. Плюс в Італії часто використовують суміші, часто з великою часткою робусти. Коли куштуєш таку каву, потрібно, щоб за вікном була Італія, тоді і смак буде не таким важливим. Ось у чому секрет.

Кава у Венеції

Потрібно терміново збадьоритись

Щоб збадьоритись, краще всього взяти фільтр-каву, а не еспресо, як багато хто вважає. Кофеїну в ній більше, а п’ється вона легше, ніж американо чи еспресо. Попросіть у бариста найбільш збалансований сорт, якщо є вибір: частіше всього це Гватемала, Колумбія і Сальвадор. І не забувайте, що джерелом енергії є вуглеводи.

Еспресо та фільтр

Щось солоденьке

Той випадок, коли сорт вибирати не доведеться, потрібно вибрати тільки напій. Для цього випадку, наприклад, придумали раф - солодка кава з вершками, майже десерт.

Раф-кава

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.